Cercar en aquest blog

dijous, 16 de març del 2023

Trasplantaments 2023.3

Última entrada d'aquest any en referencia als trasplantaments. 
Aquests son els que han quedat com a últims, per ser els mes voluminosos, haber de menester ajuda o com aquest prunus mume que fins ara no havia acabat de florir.


Les alzineres, com altres perennes de fulla ampla, les defoliem casi totalment uns dies abans del trasplantament





Aquest sylvestris amb el trasplantament d'aquest any ja s'ha pogut desfer dels tensors i barra de suport que es va col·locar anys enrrere. Llavors es va modificar la posició i ara passats cinc anys ja es estable per si mateix 



Altres de voluminosos









I per aquest any ja haurem acabat de trasplantar, podrem passar a una altra tasca com es reordenar els arbres als prestatges i treure'ls dels hivernacles (de sota de les estanteries). Així començaran a estirar els incipients brots que ara tenen...si el temps acompanya.


Salut,

Vicenç B.

 

dilluns, 13 de març del 2023

Taller de Març

Diumenge vam estar de taller, aquest vegada al pati del Juan Lluís. Un entusiasta del grup que ens trobem habitualment una vegada al mes amb el mestre.

Un mati ventós que no ens ha fet desistir de posar-nos a la feina, despres d'algunes deliberacions sobre que fer en alguns arbres, tots ens hem posat al treball amb els arbres que había portat cadascú o en arbres d'altres, la qüestió es que s'ha passat el matí volant pero ha estat ben aprofitat i s'han treballat molts arbres de diferents especies, que ens serviran de guia per seguir treballant fins la propera trobada.

























Una jornada molt interessant, repassant els passos a seguir en les primeres formacions per deixar els arbres encarrilats en una estructura amb certa coherencia. 
Amb l'ajut d'un profesional, que et fa veure les diferents posibilitas a que et pots acollir, es mes fácil pendre decisions i escollir l'opció que mes t'agrada, i sense posar en perill la salut de l'arbre, que es potser el punt mes important.

Salut,
Vicenç B.


dissabte, 11 de març del 2023

Projecte engreix 13 (Tornem a començar)

Amb aquesta entrada núm. 13 del projecte engreix donem continuïtat a una nova plantació que substitueix la primera que es va fer al 2018 i que s'han collit aquest 2023, despres de cinc anys.

La experiencia ha estat prou bona i els resultats prou satisfactoris,  (podeu consultar l'enllaç a Projecte engreix 12 al peu d'aquest escrit) però com tot en aquesta vida es millorable, intentarem que les properes collites siguin millors.

I per fer efectiva aquesta continuïtat en les collites, aquest any ja hem fet la següent plantació i com que encara disposem de prou espai, hem augmentat una segona línia mes de bols, com l'any passat, i així dintre de cinc anys collirem el doble de plantes. 

Els plantats aquest any han estat per aquest ordre:  

Bol 1-   5 Cotoneàsters nascuts el 2021

Bol 2 -  4 Cotoneàsters nascuts el 2019

Bol 3 -  4 Pyracanthes de color desconegut,  plantades de llavor el 2020

Bol 4 -  4 Palmatums sp. de color verd, esqueixos de 2020

Bol 5 -  4 Codonyers del país, esqueixos de 2016

Bol 6 -  4 Pyracanthes groges, acodos de 2021

A la segona línia

Bol 1 Psudocidonia acodos de 2018, 1 planta de nom desconegut, nascuda de llavor 2021

Bol 2 Chaenomeles esqueixos de 2012, 1 rosa, 1 vermell, 1 de color desconegut

Bol 3- 4 Celastros femella de esqueixos de 2020

Bol 4- 3 Rosers japonesos esqueixos de 2015.

Bol 5- 4 Oms de plançons recollits del voral de la carretera el 2018

Bol 6-  1 arç blanc nascut de llavor de 2021, 1 auró negundo d'esqueix 2017, 1 auró desconegut, nascut de  llavor espontánea 2017

Bol 7- 4 pomeres everest, plantades de llavor el 2018.


Les dues files d'aquest any ja a punt de començar a treballar.






D'ara en endavant, com que els procesos seran els mateixos que en les 12 entrades anteriors, ja no inserirem tots els enllaços a totes les entrades anteriors, tan sols posarem un enllaç a aquesta pagina on hi son els altres 12 que fan referencia als primers cinc anys de cultiu, d'ara en endavant serà tot repetitiu, al febrer collir i plantar de nou, seleccions de brots nous, cultivar i créixer tot l'any com mes millor, podes generals a la tardor i mes ajustades just abans de les brotacions, adobs i fitosanitaris quan calgui i anar repetint any rera any.


Projecte engreix 12