Cercar en aquest blog

dimarts, 31 d’octubre del 2023

Taller octubre

 El passat diumenge  dia 29 d'octubre, ens vam trobar a casa del mestre, per una nova jornada del taller mensual que venim realitzant, de fa anys, un grup d'entusiastes del bonsai.

Aquesta jornada va estar dedicada a treballs de fusta morta, aprofitant que entre la col·lecció del mestre encara hi quedava algun que no s'havia tocat mai.

Va ser un dia molt profitós, com sempre, amb un primer treball sobre un llentiscle recuperat de fa molts anys. També vam veure una mostra de treball amb sorra sobre una olivera d'un dels companys.














Salut,
Vicenç B.

 


diumenge, 22 d’octubre del 2023

Exposició SHOSHUU 2023, Tarragona

 

Dissabte passat, de bon mati, marxem cap a Tarragona.


Hem anat a participar en el mercat de bonsai, que s'organitza dins l'exposició de l'Associació Tarragona Bonsai, Shoshuu 2023.


A l'entrada, dos tokonomes rebien als visitants i just al darrera...



... grups de taulells, amplament distribuïts, mostraven les creacions dels socis del club.
















En una cantonada del local, s'estava fent uns tallers amb el reconegut mestre Nacho Salar de Bonsai Nara 

Algunes de les creacions del taller del mati.


Un esdeveniment que no us podeu perdre en les properes edicions.

Salutacions
Vicenç B.





dilluns, 2 d’octubre del 2023

Lagerstroemia indica

 Fa anys que no tenia cap Lagerstroemia indica, abans havia tingut alguna, però aquest any m'he decidit a reduir un arbre gran que  tenia al jardí de casa.  Amb un parell de colzades he pogut reduir dues rames de l'arbre i obtindre dos plantes per dedicar-les a bonsai.

L'arbre del jardí amb totes les rames


Els dos testos  que vaig posar a les rames... allà pel mes de maig.


Ja separats, les rames eren massa grans per a les arrels que hi podia haver en el test



Els hem plantat en bols mes grans i subjectats amb cordills per que no es moguin, omplim tot el bol amb substrat de reciclatge i despres hem retallat el ramatge tot el que he pogut.





Amb el segon, com que tenia un parell de rames mes baixes que el test on han sortit les arrels hem hagut de improvisar amb una malla per augmentar el volum de terra sense tenir de tallar les rames baixes



Qui sap, si en el futur aquests rames s'integraran en el disseny o quina forma els hi donarem. De moment que comencin a caminar en el camí del bonsai

Salut 
Vicenç B.