Cercar en aquest blog

diumenge, 19 de novembre del 2023

IV Congreso ABE/AEB 2023 Gandia

 Cap de setmana de alta intensitat bonsaiera!!

Ens hem desplaçat a la costa valenciana, a la ciutat de Gandia, on s'ha realitzat el IV Congreso ABEAEB 2023.

En aquesta ocasió, hem anat de cap de setmana amb la meva senyora. Hem arribat divendres, de nit i cansats de tants kilòmetres... directament a sopar i a dormir que el dissabte es presenta intens.




Dissabte al mati, despertem ansiosos de bonsai,  com que ens varem aixecar molt aviat i l'expo encara estava tancada, ens anem a la zona comercial que ja estava oberta i al costat mateix de l'hotel.


No erem els únics que ens aviem despertat aviat a primera hora ja estava ple de potencials compradors



Al costat de la zona comercial, ja havia començat les demostracions de diferents mestres: el japonés Naoki Maeoka, l'italià Marcelo Michelotti, el venezolà Nacho Marín i els espanyols Salvador de los Reyes i Pablo Comesaña.
Aquesta activitat va durar tot el dia i alguns també van continuar el diumenge.


Després d'escoltar les presentacions dels mestres de les demostracions, ja ens va arribar a les orelles que s'havia obert l'exposició a l'interior de l'hotel, a la planta baixa.
Quan vam entrar ja hi havia molt públic, ja es feia difícil posar-se davant d'un arbre en concret per poder fer alguna foto.




Algun hi havia que encara no si agrupava la gent











Amb aquestes ja havia començat el concurs de nous talents, aqui no vaig fer cap foto per no destorbar als concursants que estaven molt concentrats. El guanyador d'aquest concurs representa a Espanya en el concurs europeu de nous talents del proper any.
Tot sortint de la sala del concurs de nous talents, es van apagar els llums per la presentació dels arbres de  la col·lecció particular de Ruben Ciezar i Lorena Vilas, una de les millors col·leccions de bonsai actualment a Espanya. Dotze arbres, casi tots de grans dimensions, eren els encarregats de representar en part la seva extensa col·lecció. Separats dels arbres a concurs i exposats individualment en tokonomes, lluïen en tot el seu esplendor.













Després de les explicacions vaig poder fer algunes fotos, sobretot dels petits, que últimament s'estan posant mes de moda entre els entusiastes del bonsai








Els grans també eren molt espectaculars amb unes composicions molt ben aconseguides, amb molt bones combinacions d'elements expositius. Que fins i tot ho ha reconegut el mestre japonés en la seva visita comentada el diumenge al mati abans de cap altra activitat



A la tarda varem assistir a un taller d'ikebana. Una alta art japonesa que comparteix molts aspectes artístics amb el bonsai i que jo no havia assistit mai a cap taller/conferencia. També per completar el dia i en la mateixa sala despres del taller d'Ikebana, baix repetir de les xerrades de Juan Jose Pardo sobre cultiu i malalties del s nostres arbrets.


El dia va ser prou intens d'activitats que algunes no les vam poder seguir en la seva totalitat i varem anar saltant d'una a una altra tot el dia i encara quedava el sopar de gala amb l'entrega dels premis als arbres exposats i agraïments a tothom que a contribuït a fer que aquest congrés hagi estat un èxit d'organització, de públic, d'arbres bons,.... Ha sigut el millor dels que he assistit en els darrers anys.

El diumenge calia veure una altra vegada els arbres amb els seus respectius premis i els comentaris del mestre japonès sobre l'exposició i els arbre. La visita comentada ha estat breu però molt interessant, el mestre havia de continuar durant el mati amb les demostracions.

Hem aprofitat per retratar alguns dels premiats i ja hem iniciat el viatge de tornada que s'ha fet prou llarg, això si, amb ganes per al proper congres que segons el discurs del president de ABE es farà a Reus i serà de nivell  europeu, aquest ens quedarà mes proper i serà el primer que veuré, espero estar de sort que no surti cap entrebanc i no perdre-m'ho.









Hi havia molts altres premiats però no els he captat a tots. 
He trobat molt interessant que totes les activitats estiguessin concentrades en l'hotel i l'edifici contigu, així si et canses pots anar a descansar en un moment, tot i així es difícil cansar-te per que tot esta molt proper i com que som molt entusiastes del tema no perdem el temps en desplaçaments.

En resum, un cap de setmana fantàstic de bonsai!! Gracies!!

Salutacions
Vicenç B.