Cercar en aquest blog

dilluns, 11 de març del 2019

Projecte engreix 4


Ara que volia publicar la continuació d'aquest projecte, m'he adonat que el seguiment que s'hages tingut de fer a l'hivern no es va fer i ara ja tenim plantats una segona generació de bols amb plançons de diferents especies, que es la entrada que es volia fer.

Anem a fer un resum de com a anat el cultiu de l'any 2018 despres de l'entrada "projecte engreix 3" , es va deixar passar la tardor, i bona part de l'hivern. Va ser cap al final de la tardor i entrant l'hivern que es van podar tots els creixements llargs, deixant no mes els brots mes propers a la base del tronc per al nou creixement d'aquest any.
 Una mostra en un parell dels bols



Ara (març 2019)  ja han començat a moure la nova brotació i algun dels chaenomeles fins i tot vol florir. Es ara amb els incipients brots que ajustarem mes la poda als nous brots i deixarem creixer altra vegada tot el que vulguin. 


ç

A banda del seguiment de la primera generació de bols, aquest mes s'ha plantat en una segona generació de bols tot un seguit de plançons mes variat que en la primera generació. Per aquesta ocasió s'hi ha plantat: 6 nejikans, 5 roures, 5 acers palmatum atrop., 4 buergerianums, 3 om japonès i 3 om país, 2 chamacyparis nana, 1 arç blanc, i 1 corylopsis.
També comentar un del grans avantatges d'aquest projecte, la terra utilitzada es la que surt de trasplantar els altres arbres, que habitualment es reciclava

2a generació








Com s'explicava en la primera entrada dedicada a aquest tema, anirem afegint cada any un grup de bols per engreix del plançons. En vista del bon creixement dels troncs ens plantegem de fer tres grups mes de contenidors durant els propers tres anys.En total seran cinc línies de bols i es llavors quan es començaran a collir els de la primera partida de bols i es passaran a tests de bonsai o qui sap si tindran de fer un pas intermedi.

Vicenç B.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada