Cercar en aquest blog

dissabte, 28 de novembre del 2020

Projecte engreix 9

Projecte engreix 1

Projecte engreix 2

Projecte engreix 3

Projecte engreix 4

Projecte engreix 5

Projecte engreix 6

Projecte engreix 7

Projecte engreix 8

Seguim fent tasques de poda durant la tardor. Aquest dies  de bon temps, hem aprofitat per podar els arbres que estan en els bols de creixement. Uns arbres que s'havien convertit en la jungla, que de fet ja es el que han de fer cada any, però ara tocava podar.


Una vegada podats, la cosa es veu diferent, tot mes endreçat i es poden veure be els tronc com van evolucionant.


Els primers plantats de tres anys, ja hi ha algun tronc que fa goig. Repetir que ara a la tardor sols es una prepoda per concentrar la força del arbre en els brots mes propers al tronc i un temps abans de la brotació tornarem a podar deixant sols la part del tronc que interessa.







Ara encara estan massa bruts del començament de les rames i les fotos no mostren tot el que a la realitat es veu i encara els hi queden dos anys d'estar en el bol, pero la cosa promet!!

Vicenç B.




diumenge, 22 de novembre del 2020

Manteniment i formació

Seguim fent treballs de manteniment i formació dels arbres del viver, la majoria els portem bàsicament amb poda, pero en alguns com els faig ens entretenim a pentinar-los amb filferro.

De moment hem fet dos. Aquest primer, hem començat per retirar les poques fulles que quedaven i així veure amb claredat que tallem i amb que ens quedem.





I despres d'unes  hores .... casi que tot els dia, i sense pensar en fer fotos del procés de treball, al final ha quedat així.
Aquest arbre ja s'havia filferrat altres vegades i ara tenia molta ramificació, aixó ha fet que haguem pogut retallar algunes rames gruixudes que no ens agradaven.


les quatre cares







El segon que hem fet aquests dies, no vam pensar ni en fer les fotos de com estava abans de començar. En aquest cas  no s'han tallat rames molt importants, nomès ordenar el ramatge i prou, hi ha algunes que no ens agraden pero les reduirem de poc a poc







En total pentinaren set o vuit faig no els publicarem tots, necessitem el temps per fer aquests treballs.
La conclusió practica d'aquesta entrada es per entendre que ara es bon temps per fer aquests treballs de ordenar el ramatge, ja sigui filferrant, sols amb poda o  mig i mig.

Vicenç B.

 

diumenge, 8 de novembre del 2020

Treballs de manteniment i formació

 Aprofitant aquests dies de restriccions diverses per culpa del virus. Ens passem el temps al viver tot posant al dia alguns arbres que ja han perdut la fulla.

Els treballs que s'estan fent aquests dies son: acabar de fer caure les fulles, seguit d'una prepoda i filferrat total o parcial d'alguns.

Alguns dels que es van repassar ahir son aquests:

Aquest faig del país que ja havia perdut casi totes les fulles, s'ha podat sobretot les puntes mes fortes i filferrat casi totalment ordenant el ramatge.es l'únic que vaig pensar a fer una foto abans i una altra despres.

Aquesta sabina phoenicea, que esta plantada en la roca, s'ha aclarit de la fulla vella, filferrat i ordenat  el ramatge, també s'han tallat algunes rames gruixudes i llargues que se sortien o no es podien integrar en la silueta que es pretenia fer. 

Sempre havia estat un arbre deixat de costat, pero amb aquesta remodelació crec que potser es mereix un suiban una mica millor.


Aquesta segona sabina s'hi han fet els mateixos treballs que l'anterior pero amb menys filferro per que ja havia estat filferrada amb anterioritat altres anys


Altres caducs petits, que la seva formació la basem casi exclusivament en la poda, son menys laboriosos i mes divertits de treballar, amb uns quants talls de tisora ja els tenim arreglats

Un til·ler i dos nejikans per exemple




Aquest auró japonés encara no s'hi ha fet res, esperarem que caiguin les fulles pel seu natural i així poder gaudir del colors de la tardor el màxim de dies possible.


Seguim treballant!!

Vicenç B.