Cercar en aquest blog

dilluns, 15 de juliol del 2019

Projecte engreix 5

Projecte engreix 4
Projecte engreix 3
Projecte engreix 2
Projecte engreix 1

Fa temps que no penjo cap entrada, tinc problemes amb un genoll i pot ser que estigui una mica desmotivat.
Aprofitant que aquests dies he fet unes fotos als bols del projecte engreix, vaig a comentar com esta anant el tema actualment. Si algú ha entrat de nou en el blog, pot seguir l'historia en els enllaços anteriors.
Recordar que tenim en aquests moments dos línies de bols; una creada aquest any i l'altra que ja va pel segon any.
Aquestes set fotos primeres son dels bols de segon any,


 El bol dels chaenomeles del país, van prou be, estan allargant amb ganes i per tant augmentant el tronc. Algun esta una mica mes grog del normal pero esta creixent igual que la resta. Una planta que va sortir espontàniament (Satureja montana),s'està fent mes gran del que voldria i es retallarà  properament.


A les pruneres del següent bol, hi ha hagut alguna baixa, concretament dos no han brotat, ni ho han intentat, pero en contrapartida va nàixer un om comú, que el deixaré engreixar igualment en aquest bol.


El bol de les pyracanthes, funciona amb normalitat. El creixement es prou llarg i no han fet flors,  crec que degut a la forta poda en que no mes va quedar el tronc. En aquest bol també hi ha un espontani, un altre om comú que treu el cap per entremig de les pyracanthes.


Els cotoneàsters son els que mes s'estiren, en aquests moments estan fent una tercera generació de fulles/brots. 


En el bol dels oms comuns, hi ha hagut una baixa, igual que amb les pruneres, no ha fet ni l'intent de brotar. La resta estan creixent molt i com que ens en ha nascut dos en els altres bols encara hi sortim guanyant.


Els burgerianos van a diferents ritmes. Els que es van plantar ja de plançons, estan estirant prou be. els altres que es van afegir com esqueixos els costa una mica d'espavilar pero han brotat tots.


Els nejikans son els que han portat mes problemes aquesta temporada. Haurien de tenir uns brots de seixanta centímetres i encara no arriben a un pam. Al final han brotat tots pero fa cosa d'un mes encara no es veia cap indici de vida. Sospitant que podia ser culpa de fongs, es van fer tres tractaments amb fosetil-al i al final sembla que els hem recuperat pero amb un retràs molt important, ja casi els donava per morts com els altres esporàdics dels altres bols.


La segona línea plantada aquest març de 2019, funciona amb prou normalitat i sense baixes de moment. Vaig una mica bol per bol.

Aquest primer de burgerianos, estan estirant prou be. Aquí també a nascut una planta de Satureja montana, que deixarem creixer el que vulgui.


Un segon bol amb majoria de om xinensis amb uns creixements molt importants. La pyracantha que penja, com altres que aniran surtin, se li ha tret la major part de la fruita i com la resta d'arbres es deixarà creixer tant com vulgui.


Aquest bol de especies de creixement mes lent (chamaecyparis i corylopsis spicata) van al seu ritme, no crec que amb cinc anys engreixin massa.


El següent de nejikans, si que ha fet un creixement normal no com els de segon any.


En el bol dels roures, han crescut pero esperava que creixessin mes, no son unes brotacions per tirar coets.


El bol dels palmatums si que han estirat força pero els colors denoten que no tos estan igual de valents.


En l'últim bol amb oms comuns, una morera i la pyracantha, també funcionen prou be. Als oms hem optat per deixar un brot sol al capdamunt i comparar amb els de segon any en que es deixen tots els brots i veure així avantatges i inconvenients.


Així es com esta anat aquest sector del viver aquests dies.
Espero solucionar el tema del genoll i tornar amb mes continuïtat amb les entrades.

Salut
Vicenç B.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada