Cercar en aquest blog

dimarts, 31 de gener del 2017

Primers trasplants de 2017

Els tres dies del cap de setmana passat ja vaig començar a fer els primers trasplantaments de l'any. Potser que encara sigui una mica massa aviat per la climatologia que fa a la meva zona,  com que n'he de fer molts i no disposo de  gaires dies lliures m'he decidit a començar abans amb els de mida mes petita que els puc protegir de l'hivern en els hivernacles de sota de les prestatgeries.
Així aniran quedant els mes grans per mes endavant, que ja farà mes bon temps i no caldrà protegir-los. També caldrà vigilar que no s'avancin les brotacions


Aquestes imatges no mes son els que han passat a un test de ceràmica bonsai. Alguns provenen de bols de cultiu i altres son colzades que es van fer durant l'any passat.


 Boix

 Acacia

 Palmatum (colzada)

 Negundo

 Negundo

 Negundos

 Avellaner

 Boix

 Burguer (colzada)

 Codonyer (colzada)

 Codonyer

 Cotoneaster

 Acacia (Colzada de l'anterior)

A banda d'aquests tretze s'han trasplantat d'altres que han continuat en bols i altres contenidors, pro tot i així nomès he pogut fer un 15 o 20 per cent de tots els que he de fer. 

Vicenç B


divendres, 20 de gener del 2017

Taules 19, 20, i 21

He agrupat aquestes tres tauletes expositores per explicar de on han sortit.
La seva historia ve d'uns capçals de llit que vaig trobar en els contenidors de davant del viver. Eren d'una  fusta pintada de color negre que tenia alguns detalls rebaixats que la feien prou interessant per transformar en taules de bonsai, el que mes va cridar la meva atenció va ser el seu elevat pes, feia sospitar que davall d'aquella capa gruixuda de pintura si amagava una fusta de qualitat.

Els capçals eren d'aquest estil, no mes que estaven pintats de color negre



Després de guardar-los algun temps i pensar en les possibles taules que podia fer sortir d'aquells capçals, vaig començar a desmuntar-los i a netejar les peces individualment, al treure la capa de pintura ja es va veure que la fusta era bona, concretament caoba, una fusta cara que en aquells temps no devia tenir gaire valor per que la pintessin de color negre al damunt i anys mes tard la llencessin al contenidor com si res.
Ara ha trobat una altra utilitat, ja que per capçal de llit sembla que ja havia arribat al final del seu us.
En la seva nova utilitat s'ha transformat en tres tauletes  per a mostres de bonsai, s'ha intentat de modificar el mínim les talles que ja venien fetes i no mes tallar i encolar les peces per tal de que semblin o es puguin utilitzar com a expositors de bonsai.

Aquesta primera va sortir  amb una doble utilitat, a banda de poder exposar un arbre en cascada també pot servir de tamboret per seure ja que  es prou reforçada per aguantar un bon pes.

Amb unes mides de 26 x 27 x 35 i el color natural de la caoba es va fer aquesta amb un forat a la part de sobre per poder-la utilitzar com a tamboret

Taula núm. 19



Aquesta segona es va fer amb el que serien els peus dels capçals tot aprofitant els gravats que tenien ja fets. A l'hora de pintar-les vaig optar per deixar la pintura negra que portaven dins dels gravats per ressaltar aquests.
Aquest fa unes mides de 54 x 39 x 11 i la peça del sobre es va haver de fre d'una altra fusta per que no en sortia cap de tan gran i llisa, es va triar una fusta de iroko tenyida que s'assembles a la caoba.

Taula núm. 20


La tercera d'aquest conjunt es va fer amb els ornaments inferiors dels peus del llit, a la que vaig haver d'improvisar unes potes per no haver de modificar gens les filigranes originals.
 La peça superior també es va fer d'iroko. Aquesta fa unes mides de 35 x 35 x 18.5

Taula núm. 21


Alguna mostra on han participat







Vicenç B.