Cercar en aquest blog

dilluns, 3 de maig del 2021

Arreglant ferides importants

Aquests dies ja han començat a brotar els faigs, alguns ja han desplegat completament les fulles i es el moment de pessigar-les per tal de que els brots interiors no acabin desapareixent. Aquests al rebre mes sol agafaran avantatge sobre els primers que ja havien brotat i que tornaran a brotar mes endavant.



Que te a veure aquest tipus de pinçament amb arreglar ferides?
Molt senzill, per tancar ferides i fer un bon llavi de cicatrització es important que hi hagi un bon flux de sàvia i això ho garanteix que ja ha fet una bona brotada.
Així doncs, ara es un bon moment per netejar ferides, tornar-les a ferir i posar-hi remei.
Que millor que aprofitar aquest defoliat per fer-ho: l'arbre està actiu i sense fulles que entorpeixin els treballs.










Aquestes ferides grans, que ja fa temps que estan a l'arbre i per si soles no avancen prou de tancar, que al final es podreix la fusta i es veu clarament que no acabaran de tancar mai, s'han de ajudar una mica reomplint el forat d'algun material que no es faci malbé amb facilitat, amb el temps i continuar ferint els llavis de cicatrització taparem aquesta pasta i el forat sencer.


Una altra avantatge/aplicació dels defoliats, seria aprofitar per retirar el filferro que hem posat despres  de la tardor, si veiem que ja es comença a clavar , si no despres amb la nova brotada, que serà mes espesa que la anterior, encara serà mes complicat. Tot hi així, si no es clava també podem esperar a la segona aclarida de fulles, que no serà tan intensa com la primera i serà mes complicat de treure els filferros.
Al final cadascú a de valorar aquestes diferents possibilitats i fer-ho com cregui convenient.

Vicenç B.