Cercar en aquest blog

dilluns, 2 de març del 2020

Projecte engreix 7

Projecte engreix 6
Projecte engreix 5
Projecte engreix 4
Projecte engreix 3
Projecte engreix 2
Projecte engreix 1

Ara que esta a punt de començar la temporada en que s'activaran els nostres arbres es moment d'actualitzar el projecte engreix.

Anem per parts, a principi de febrer ja es va preparar la següent línea de bols per aquest any.
D'aquest any en endavant la línea de bols sera de 6 unitats per que són més grans i ocupen més espai.


Després d'omplir-los de terra reciclada dels trasplantaments d'aquest any, hem seleccionat els plançons que es plantaran aquest  any.


A la imatge anterior els seleccionats per aquest any, ja preparats en el lloc que ocuparan. A la imatge següent ja plantats als bols, encara que alguns casi  no es veuen gens.

 Bol 1  plantat amb 5 callicarpa japonica


Bol 2 plantat amb 5 pomeres everest


Bol 3 plantat amb 4 salzes negres


Bol 4 plantat amb un sanguinyol, una parra de Virgínia i tres grosellers.


Bol 5 plantat amb dos evonimus del Japó, dos carpes europeus i un faig.


Bol 6 plantat amb cinc acer palmatum que no sabem quin color de fulla seran 


Aquesta és la relació de plantes per aquest any i com estan col·locades. en successives actualitzacions anirem veient com evolucionen.

Aprofitarem aquesta entrada, per actualitzar els treballs de les dos sèries anteriors. Tal com explicava en l'entrada anterior Projecte engreix 6 ,  despres de la prepoda, farem la poda principal just abans de que  comencin a voler brotar, deixant definits els troncs principals que ens volem quedar, podeu veure a la imatge de com han passat l'hivern i com han quedat despres de la poda final, a punt per començar la temporada de creixement. 

així es com han acabat l'hivern.





Com es pot veure en els bols anteriors, el nivell de terra s'ha abaixat molt en aquests dos anys que porten plantats els de la primera sèrie. Abans de podar, m'ha semblat oportú d'acabar d'omplir els bols amb més terra augmentant així l'espai disponible per creixer les arrels.

Els conjunts de plantes han aconseguit subjectar tota la terra dels bols amb les arrels essent molt facil de treure tot el pa d'arrels i suplementar de terra per sota i els costats.




Aquesta operació només s'ha fet als que es van plantar el primer any, el següent grup ja es farà l'any que ve si la terra es compacta com en la primera sèrie.

 Després de la poda seria, així és com han quedat els troncs, alguns (la majoria) porten un bon ritme d'engreix.







Vicenç B.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada