Cercar en aquest blog

diumenge, 18 de juliol del 2021

Projecte engreix 10

Projecte engreix 9

Projecte engreix 8

Projecte engreix 7

Projecte engreix 6

Projecte engreix 5

Projecte engreix 4

Projecte engreix 3

Projecte engreix 2

Projecte engreix 1

Han passat vuit mesos de quan es va fer la darrera entrada, novembre de 2020, ha passat molt temps i alguns treballs que no s'han publicat. Anem a fer un resum!!

Al desembre 2020, es va aprofitar aquells dies de hivern per fer una nova línia de bols per aquest 2021 en la que es van plantar: 

Bol 1-   1 Faig, 2 Freixeres, esqueixos de 2013, 1 Morera, 1 Prunus pissardii esqueix de 2018.

Bol 2 -   5 Cotoneàsters nascuts de llavor l'any 2019

Bol 3 -   5 Callicarpa bodinieri profusion, esqueixos de 2017

Bol 4 -   5 Pomeres Malus Everest, nascudes de llavor el 2019

Bol 5 -   5 Pyracanthes: tres vermelles colzades de 2020 i  2 navajo esqueixos de 2019

Bol 6 -   5 Pruneres de llavor, nascudes el 2013.

Línia de bols 2021 amb els candidats.



A la resta de bols, al febrer 2021, la majoria es van tornar a podar, deixant pràcticament sols el tronc principal. 

En alguns que tenien brots prou llargs i gruixuts es van deixar per al mes d'abril fer algunes colzades, aprofitant així mes el material. En total es van fer 23 colzades: 12 de pyracantha groga, 3 de corilopsis spicata i 8 de acers palmatum de diferents varietats.





Aquestes colzades ja s'han separat aquests dies de juliol, totes tenien una bona quantitat d'arrels menys un parell que han fallat.







Ara que ja hem retirat les colzades continuarem cultivant (aigua, adob, fitosanitaris i sol) la resta dels arbres cap a l'enfocament principal que no es altre que fer el tronc gruixut amb moviment i encant.

Actualment, les diferents línies de bols tornen a ser una jungla, però al cap i a la fi això es el que han de ser.










En general, ara estan funcionant tots prou be. A començaments d'any em van fer patir els nejikans que no brotaven i al final ho van fer, ara van una mica mes endarrerits que la resta però estan prou sans.

No sempre ha estat així, alguns altres s'han perdut pel camí. Entre aquest any i algun altre s'han mort alguns arbres, per exemple de la segona línia es van morir un parell d'oms que ja tenien el tronc prou interessant i alguna prunera de la primera generació



Tampoc es cap problema que es mori algun. En els anys que porten de cultiu han anat naixent alguns espontanis que substituiran els que es morin, per exemple a un bol de la primera generació va sortir un om pel seu natural i al bol dels buergerianos es van punxar alguns esqueixos de les restes de la poda  i van sobreviure quatre, ara hi han vuit en un bol.


Vull dir que entre altes i baixes encara en sortiran més dels que hi varem plantar originalment.
Ara ja fins a la prepoda de la tardor ja no actualitzarem més i a veure si puc fer unes fotos de com han engreixant els troncs que es vegin amb claredat.


Vicenç B.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada