Cercar en aquest blog

dilluns, 19 de juny del 2023

Taller de Juny

 Ahir vam assistir a la jornada de tallers mensuals itinerants que fem a casa dels diferents integrants del grup.

Ens desplacem a les diferents localitats amb els arbres que cadascú vol portar a treballar, o aclarir dubtes, amb el mestre. Així anem veient les diferents col·leccions de cadascú, com estan organitzats els jardins, com cultiva cada amfitrió i altres aspectes que afecten al bonsai.

Aquesta jornada s'ha encarat mes que res cap al tema de la fusta morta. Com arreglar, texturitzar o crear fusta de nou, tot practicant amb troncs secs o amb els propis bonsais.

Hem començat modificant parts de la fusta morta a una petita olivera, ...







... i recol·locant el verd


Per continuar practicant sobre troncs morts i amb diferents maquines, com crear fusta morta des del principi amb ajuda de les maquines i  despres molt treball amb eines manuals



fins que apareixen les vetes de la fusta i altres detalls que estan dins de la mateixa fusta.

Entre els treballs de fusta morta, també s'ha repassat un pi en que s'havia de mirar com continuar el modelatge a futur i seguir-ho a casa



La jornada a continuat reposicionat algunes rames d'aquesta altra olivera i com el tema del dia ha estat la fusta morta, també s'ha aprofitat per retocar una part d'aquesta





Al final un resum dels aspectes tractats avui i a seguir evolucionant els nostres arbres i coneixements, posant-los en practica fins la propera trobada.



Salut, 
Vicenç B.

























diumenge, 11 de juny del 2023

Exposició Associació Tarragona Bonsai

Després de la visita d'ahir, avui ens ha tocat a nosaltres desplaçar-nos a mirar l'exposició de l'Associació Tarragona Bonsai dins del pati interior Jaume I a l'ajuntament.

Aquesta vegada he hagut d'anar en diumenge, no es el millor dia per visitar una exposició però si no tens altre, t'has de conformar.



Aquest dia, segons el programa, es tenia de fer la visita comentada pel mestre Josep Mª M., una activitat molt interessant, tant pels propietaris dels arbres com pel públic en general, en que sempre s'aprèn alguna cosa mes. 
Per raons personals, el mestre no ha pogut vindre i han acabat fent la visita comentada els mateixos socis del club. 






Durant el mati hi ha hagut una bona afluència de públic, entre entusiastes d'aquesta afició i turistes que aprofitaven l'ocasió de visitar l'ajuntament, hi havia moments que es feia difícil de fer fotos pel  passadís, tot hi així, algunes hem aconseguit dels exemplars exposats amb tota mena de detalls, espais prou amples i la majoria amb un bon nivell de refinament.

















Un conjunt de composicions d'ikebana realitzats en el taller de divendres per la Fina i els seus alumnes, completaven l'exposició al voltant del monument a Jaume I.

Salut
Vicenç B.




dissabte, 10 de juny del 2023

Visita de l'Associació Catalana Amics del Bonsai

 Avui hem rebut la grata visita de alguns socis de l'Associació Catalana amics del Bonsai, que s'han organitzat en una excursió des d'Hospitalet de Llobregat a OlianaBonsai a veure el meu viver i el de l'Ernest.

Després d'un tour per la vila, per poder encarar i apropar l'autobús a la part alta del poble, hem pogut aparcar a prop dels vivers i amb una petita caminada ja han arribat a lloc. 





Sota un sol de justícia, els visitants s'han distribuit pel viver tots buscant i rebuscant algun arbre que satisfaci les seves necessitats.
Altres comentant aspectes del cultiu, o les tasques que fem en aquest viver amb els arbres. Com que estava sol, m'havia de repartir entre la vintena de visitants, atenent uns i altres com bonament podia i de tant en tant poder fer alguna foto.

Una vegada hem repassat el pati d'OlianaBonsai, encara ens ha sobrat temps per anar al pati del meu company d'aventures, l'Ernest. Ell no hi ha pogut ser, tot i així ens ha facilitat la clau per que féssim la visita igualment i els visitants tinguessin un record o una altra visió de model de pati de cultiu, així com un repàs als seus arbres i treballs que hi fa.







A mesura que passava el mati, els acompanyants han tornat d'una visita al pou de gel, que està proper als vivers, la calor a anat augmentant, les necessitats hídriques també i s'apropava l'hora d'anar a dinar, ens hem anat cap al bar i a l'entorn d'una taula hem acabat de passar la jornada.

 

Des d'aquest blog, donar les gracies per la visita dels companys d'Hospitalet, ens sentim molt orgullosos de rebre visites que han de fer tants quilometres per venir a veure els nostres modests treballs de bonsais.
Molt agraïts per visitar-nos, torneu quan volgueu!!

Salut 
Vicenç B.