Cercar en aquest blog

diumenge, 8 de novembre del 2020

Treballs de manteniment i formació

 Aprofitant aquests dies de restriccions diverses per culpa del virus. Ens passem el temps al viver tot posant al dia alguns arbres que ja han perdut la fulla.

Els treballs que s'estan fent aquests dies son: acabar de fer caure les fulles, seguit d'una prepoda i filferrat total o parcial d'alguns.

Alguns dels que es van repassar ahir son aquests:

Aquest faig del país que ja havia perdut casi totes les fulles, s'ha podat sobretot les puntes mes fortes i filferrat casi totalment ordenant el ramatge.es l'únic que vaig pensar a fer una foto abans i una altra despres.

Aquesta sabina phoenicea, que esta plantada en la roca, s'ha aclarit de la fulla vella, filferrat i ordenat  el ramatge, també s'han tallat algunes rames gruixudes i llargues que se sortien o no es podien integrar en la silueta que es pretenia fer. 

Sempre havia estat un arbre deixat de costat, pero amb aquesta remodelació crec que potser es mereix un suiban una mica millor.


Aquesta segona sabina s'hi han fet els mateixos treballs que l'anterior pero amb menys filferro per que ja havia estat filferrada amb anterioritat altres anys


Altres caducs petits, que la seva formació la basem casi exclusivament en la poda, son menys laboriosos i mes divertits de treballar, amb uns quants talls de tisora ja els tenim arreglats

Un til·ler i dos nejikans per exemple




Aquest auró japonés encara no s'hi ha fet res, esperarem que caiguin les fulles pel seu natural i així poder gaudir del colors de la tardor el màxim de dies possible.


Seguim treballant!!

Vicenç B.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada