Cercar en aquest blog

dimarts, 11 de setembre del 2018

Nou pentinat del salze,

Un dels treballs mes rutinaris i pesats que s'ha fet durant aquests dies es el cablejat del salze ploraner.
Aquest any he decidit de fer-ho mes aviat i no esperar a l'hivern que es quan no te fulles.
El plantejament, no se si es erroni o no, seria deixar el filferro una mica fluix per que el creixement de la fusta que pugui fer d'ara en endavant, durant la tardor, no marqui gaire la fusta i sigui suficient per mantindré despres les rames en posició.
La posició en aquest arbre es molt complicat de que es fixi sense un minin de creixement de la fusta.

Els cablejats dels altres anys, que es feien durant l'hivern, s'intentava fixar la posició amb unes ferides en la part exterior de les corbes. Aquestes ferides al cicatritzar mantenien prou be algunes rames, pero altres durant el període de creixement, retornaven una mica a la posició anterior.

Tot aquesta prova ve a to de rellegir articles sobre filferrat i sobre períodes de creixement en la nostra zona de cultiu. De la combinació d'aquests temes, es el que m'ha fet plantejar aquesta prova en aquest tipus d'arbre que creix molt ràpidament i necessita d'unes peculiaritats en el cultiu.

Al final del post podeu trobar altres entrades sobre aquest arbre i treure les vostres pròpies conclusions.

Les imatges del que s'ha fet aquests dies.
Les dues primeres, seria el front i l'esquena amb tot el creixement lliure que ha tingut en el que va d'any. Ara despres de la parada que fa a l'agost i abans de que faci una petita rebrotada abans de la tardor es quan hem fet aquest treball de modelatge o mes ben dit de pentinat perque el model ja esta definit de fa temps
Front

Radera

 Ja pentinat, costat dret.

Costat esquerra.

 Raderrera

 Front



Salutacions,
Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada