Cercar en aquest blog

dijous, 18 d’agost de 2016

Transplant de un salze polraner

Amb el pas del anys, sempre hem anat repetint que potser hauriem de trasplantar alguns arbres d'aigua dos vegades per any. Sempre ho diem però mai no ens aventurem a fer-ho.

Aquest any ha sigut l'excepció. El  25 de Juliol ja vaig fer la primera foto i en el mateix dia tot el procés.

Com que les fotos entre sol i ombra no es veient prou be, vaig passar a l'interior.


Primer de tot un treball de perruqueria per treure tot l'innecessari en el nou creixement que iniciarà al setembre. A les primeres rames i algunes de secundaries, solament s'ha deixat un o dos branques per estirar la saba.De les que han quedat, s'ha filferrat la primera corba i repassat algunes de les que ja s'havien fet l'any passat que no aguantaven la posició.


Es evident que les arrels, en aquests sis mesos han crescut molt (es va trasplantar a finals de febrer)


Tant que els forats de drenatge estan completament saturats i per passar sis mesos mes al final ho passa malament.


Seguidament amb aquesta eina retallem les arrels al voltant del test que estan incrustades per sota del sortint interior que fa el test.Tan sols amb el tall al voltant de les arrels, el pa de terra ja sobresurt del test...estan atapeïdes!!Estan totes molt blanques, senyals que tenen una bona salut.
Al estar tot tant compactat, no m'estic a desenredar-les, ho farem com en algun viver comercial, i que els va prou be...


Tirarem de serra!! com aquell que talla una llesca de pa.


També s'ha retallat uns tres centímetres per tot el perímetre, però ho sento molt que em vaig deixar de fer fotos ja fins al final, de totes maneres el procés de col·locar les terres lligar el arbre amb els filferros i acabar d'omplir els forats entre les arrels ja s'ha vist en molts altres llocs.


Espero que la evolució sigui prou interessant per a properes entrades.


Vicenç B.


4 comentaris:

 1. Muy chulo , yo llevo tiempo tras un ejemplar o prebonsai de esa especie.

  Saludos

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tenia dos, ahora solo me queda este, el otro lo lleve a un mercadillo en Hospitalet del Llobregat...fue sacarlo y ya se me lo quedaron y eso que no era ni la mitat de bonito de este.
   Es una especie muy facil de hacer esquejes...pero gordos...como la muñeca
   tranquilamente.

   Elimina
 2. Respostes
  1. como bonsai no se ven por ningun lado, pero para plantar en jardines seguro que en viveros mas al sur tiene que haber alguno, aprovechando la base i formarlo todo de nuevo rebrotan por todos lados.

   Elimina