Cercar en aquest blog

dimecres, 4 d’agost del 2021

Segon trasplantament del salze 2021

 Salix babilonica gener 2015

Salix babilonica novembre 2015

Salix babilonica agost 2016

Octubre 2017

Setembre 2018

Altres anys, faig el segon trasplantament del salze ploraner unes setmanes abans, però aquest any ja anem amb retard. 

Aquests dies de vacances he tingut temps per posar-m'hi  i de pas meditar amb el tema de quan es millor filferrar l'arbre per tal de que el filferro pugui passar mes temps a la rama i es mantingui millor la forma sense haver de corre a treure'l per que es clava.

Filferrar conjuntament amb el trasplantament de finals de juliol es una opció que no he fet mai i penso que podria anar prou be. 

La segona part del creixement anual sempre es mes curta i potser que no arribin a clavar-se el filferros, si aquest pensament es correcte i no es claven podran passar tot l'hivern els filferros a la rama i esperar el creixement de l'any que ve, així no faria falta treure els filferros fins al mes de maig que es quan es comencen a clavar normalment.

Si tot va segons he escrit, el filferro es passarà deu mesos a l'arbre, un temps molt mes llarg que totes les proves que he fet fins ara per modelar les rames i que es quedin al seu lloc. 

Seguirem actualitzant!!

Despentinat


Les arrels com sempre... buscant mes lloc


Abans de trasplantar, pentinar (filferrar)


Una vista per l'esquena


Les arrels molt compactades tot i que es va trasplantar al febrer, s'ha hagut de tallar el pa d'arrels dins del test per poder-lo treure


Una vegada a fora s'acaba de retallar a tot el perímetre i  la meitat del gruix



Despres ho pentino i desenredo les arrels, deixant un mínim de arrels i un màxim d'espai per tornar a créixer


I ja feina feta



Ara fins al febrer que el tindrem de tornar a trasplantar i analitzarem si el nou plantejament del filferrat va prou be.

Salut 
Vicenç B.


2 comentaris:

  1. Bona feina.
    Le dejas bastante verde en comparación a las raíces,veo que son muy duros los sauces.
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies!! los sauces enrraizan muy facilmente, si a quedado descompensado perderá las hojas y ya esta, iniciará otra pequeña brotacion y listos. Y sobre todo en esta especie agua en un plato debajo siempre

      Elimina