Cercar en aquest blog

dijous, 20 de febrer del 2020

Trasplantaments 2020 III

Amb aquesta tercera entrada i abans de que finalitzi el mes de febrer, a Olianabonsai donem per acabada la temporada de trasplantaments, més que res per que ja hem fet tots els que s'havien previst.

Al temps que estem encara se'n podrien continuar fent, algunes especies ja es comencen a moure amb aquestes altes temperatures per les dates en que estem, pero no passa res, quan els brots son tan incipients es un bon moment per fer les tasques de trasplantament dels arbres.

De continuar aquesta climatologia, que sembla que si, iniciarem ja els programes de cultiu tot ordenant els arbres en les diferents zones del pati segons les seves necessitats... pero això ja es veurà en les entrades del proper mes.

Alguns dels últims trasplants
Prunus mume

 Dos faigs


 Uns chamaeciparis de Lawson

 Literati de pi roig

 Pomera everest

 Un nejikan que quedava 

Durant aquestes sis setmanes s'han trasplantat un total de cent vuitanta arbres, entre grans i petits, cal dir que s'ha tingut molt temps per fer-ho possible pero tot i així tampoc són molts arbres per dia, altres anys a sigut pitjor, amb més arbres i menys temps per dedicar-hi.

Sense saber-ho, ha anat tot bastant be. La climatologia fa avançar els arbres i si no haguéssim començat a trasplantar abans d'hora, ara ja potser anirien tard i ens trobaríem alguns ja massa brotats. En quinze dies d'aquestes temperatures ja estaran plenament actius la majoria.

Vicenç B.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada