Cercar en aquest blog

divendres, 10 de febrer del 2023

Avançant feina

 Com que encara, la majoria de dies, fa molt fred anem avançant feina abans dels trasplantaments "oficials". 

Una de les feines que els altres anys deixavem sempre pel final era els trasplantes de plançons i plantes diverses que havien nascut esporàdicament o esqueixos que s'havien plantat sense esperar que fessin res però que per sort o per desgracia van arrelar i ara estaven barrejats en contenidors  creixent  com podien.

Al ser plantes petites que es poden resguardar del fred en qualsevol lloc, ens hem posat a trasplantar-les a tests individuals i així poder cultivar-les en millors condicions.


Cada foto era un grup de plantes i esqueixos que cohabitaven junts en un mateix contenidor









Altres plantes que s'han replantat son les que han nascut de llavor o per esqueix en els bols d'engreix i ara m'he decidit a extreure-ls sense fer malbé les plantes que estan engreixant, però s'havien de treure si o si per que es molestaven les unes amb les altres. 
Per treure aquestes es tan senzill com retallar al voltant amb una serra de punta i aprofitar les arrels fines que quedin per tornar a arrelar la planta en un test individual 




Tots aquest trasplantaments despres s'han de protegir del fred fins que pugin les temperatures ja definitivament, tant senzill com col·locar-los arrecerats al peu d'una paret i tapats amb un plàstic





Ara que ja hem acabat d'endreçar tot el tema dels plançons i els bols d'engreix ja podem començar a planificar millor els trasplantaments oficials o prevists.

Això vol dir que cada dia em d'entrar a cobert els que vulguem trasplantar el dia següent, per que com que durant la nit encara gela cada dia, si no ho fem així, al mati no podriem fer res per que la terra de les  arrels és tot un bloc.

Ja tenim preparats alguns pels propers dies.



Sembla ser que el temps millorarà, però si no fos així, de moment començarem per arbres petits que es puguin guardar a cobert fins que deixi de gelar cada dia.

Salut,
Vicenç B.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada