Cercar en aquest blog

divendres, 6 de gener del 2023

Treballs d'hivern

 Comencem gener, amb un nou ritme vital, que farà que tingui mes temps lliure i pugui passar de fer una entrada resum a final de mes, a poder publicar cada setmana o cada pocs dies depenent de les activitats que es facin.

Després d'aquests canvis,  que també afectaran al temps que podré dedicar als bonsais intentaré tindre un ritme mes continu de treballs i activitats que a la vegada es vagin publicant quan passin.

Així que comencem l'any, el mes i aquest dies tot continuant les tasques de finals de l'any passat.

 "Seguir podant els caducs, aclarir els perennes de fulla ampla, treure la fulla vella de pins i sabines, i al mateix temps intentar modelar tots els que es pugui, durant els propers dos mesos abans del temps dels trasplantaments". 

Al desembre vaig escriure el paràgraf anterior, però veient com van les tasques, potser que no estigui dos mesos a començar a trasplantar, perquè s'avancin les brotacions amb el temps que ens fa, perquè acabaré les tasques abans de dos mesos o els 2 temes alhora.

De moment vaig posant en ordre els que falten: aquest cotoneàster s'ha retirat la fruita que quedava, podat les rames posant una mica d'ordre i retirades les herbes del substrat, deixant-ho preparat per al trasplantament que li toca aquest any. (cada dos anys queda saturat el test d'arrels)





Ja netejats i ordenats els bancs on estan la majoria dels arbres, ara també es convenient de ficar ordre i neteja a la zona dels esqueixos... 



i al mateix temps aprofitar per mirar si es pot replantar algun a test ceràmic aquesta propera temporada.




Ara els matins ja son mes freds, es convenient treballar a cobert i amb aquests petits que son de bon transportar cal aprofitar-ho


Salut
Vicenç B.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada