Cercar en aquest blog

dimecres, 1 de juny del 2022

Resum Maig

Maig ha estat un mes molt dens d'activitat bonsaiera 

Just començar el mes ja estàvem en marxa cap a una exposició. Era el dia 1 de maig que vam fer una Visita a l'exposició de Tarragona, Chuusun 2022. 

El dia 2 ja vam començar a treure profit a les obres de millora al local del viver, un mati amb ajudants a treballar els arbres: l'Èrica feia pinçat de l'ovella i retirada de filferro a uns faigs, i el David selecció de brots en uns oms. 


I la Mercè, intentant agafar una mica de filosofia zen 


Faran falta altres millores en un futur, però de moment ja podem anomenar aquesta sala "el taller".

Entre treball i treball arriba un altre esdeveniment. La trobada d'entitats catalanes de bonsai

En mig d'aquests dies també hem estat polint alguns arbres per poder-los fotografiar i fer servir les fotos en un curs online de disseny, on es va comentar les virtuts i els defectes d'aquests arbres pel que fa als dissenys actuals o futurs.






La següent setmana vam tindre els dies ocupats en preparar material per portar al mercat de Manresa. Un esdeveniment que abans de la pandèmia, ja s'havia convertit en trobada obligada cada any d'entusiastes del bonsai. Ser una localitat molt al centre de Catalunya fa que sigui mes fàcil el  desplaçar-s'hi per a molts.  Club Bonsai Natura del Bages

Un dia de festa entre setmana, es va aprofitar per fer algunes tasques al viver: es va abonar tots els arbres, alguns pinçats, un defoliat a un palmàtum aprofitant la visita d'un apassionat del bonsai, amb tantes tasques per fer al mati no varem pensar en fotos. Per la tarda, també amb un altre visitant, vam practicar unes colzades i uns auto-empelts... no mes unes fotos dels resultat.










I arriba un altre cap de setmana, el dissabte 21 la ultima classe del curs de disseny, amb les notes finals... i aprovat!!



El diumenge continuem amb treballs de pinçat, que s'estan allargant tots molt i sembla la selva 




L'últim cap de setmana del mes també complert. Dissabte al mati visita als companys del club veí de Lleida, que fan una exposició a Ivars d'Urgell amb motiu del Festival de cultura japonesa anomenada Matsuri de Ponent que organitza el jovent del poble.

Per ser la primera edició d'aquest esdeveniment i havia una bona varietat de temes relacionats amb el Japó: arts marcials, culinaris, pintura, manga, estands de artesania i com no...bonsai, potser em deixo coses per no agafar el programa imprès, també per que només he pogut estar pel mati i no se que hi va haver per la tarda. 









Per la tarda sessió de taller/curs als socis del Club Bonsai Balaguer

I els últims dies encara hi ha hagut temps de fer alguns "acodos" mes.

A aquest nejikan



A les pomeres "micromalus"


i callicarpa


I fins aquí tot el que ha estat aquest mes de maig.
Anem a començar el juny, que pel que sembla, serà mes tranquil i potser podré assaborir mes i millor el bonsai.

Salut
Vicenç B.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada