Cercar en aquest blog

dijous, 4 d’agost del 2016

L'hora del reg

Aquest dies de molta calor, no podem oblidar-nos  ni un sol dia del reg dels bonsais. Aquest any tots els dies només he regat un cop al dia... fins ara!!



No obstant això, passo pel viver de dos a tres cops cada dia per revisar que tots es mantenen be


I no hagi quedat algun sense la seva dosi d'aigua, aquest dies ho marquen de seguida deixant les fulles flàcides, sera el moment de afegir-li  un raig puntual en aquest cas,


El sistema de reg que jo faig servir, com podeu veure es a base de manega i una roseta que vaig portar de Japó que va de meravella. Fa una pluja fina que mitjançant una clau de pas que porta incorporada es pot aconseguir regular la pressió per que l'aigua caigui com pluja i no injectada com seria el cas amb la pressió directa de la xarxa.


No cal dir que aquesta aigua de la xarxa no es la mes idònia pel cultiu dels arbres. Ja que en ser aigua de boca porta tots els tractaments per ser apta pel consum humà... clors, calç i res de nutrients. Pro crec que de moment em va prou be, una mica cara... pro com que es necessària, que hi farem.


Aquest reg manual amb manega pot semblar una mica pesat, pro si t'ho agafes amb calma i sense preses es molt gratificant, el soroll de l'aigua quan cau, l'olor a terra humida, la pujada dels colors de les fulles al estar mullades... aquestes petites sensacions fan que l'hora del reg sigui un dels moments agraïts del cultiu dels bonsais.


A banda de les sensacions, també serveix per fixar-nos altres detalls com; algun insecte que estigui pul·lulant per allà, saber si es bo o dolent pels arbres, alguna fulla que marqui algun símptoma de malaltia i anar valorant si el creixement es prou correcte.



Tot aquest procés de reg i observació m'ocupa una hora i mitja... això si, amb la calma i sense presses.



Es a dir que aquest sistema de reg que pot semblar una pèrdua de temps ... almenys en el meu cas, es alguna cosa mes que regar.



I també un plaer molt gratificant!!


Vicenç B.

2 comentaris: