Cercar en aquest blog

dilluns, 28 de desembre del 2015

Faig 4

Tot i que aquests dies son festes molt assenyalades el temps del bonsai i els seus treballs continuen endavant.
Aquests dies ha tocat a aquest Faig (Fagus Sylvatica) pasar per la perruqueria. Es tractava de podar la brotada fina d'aquest any, per tal de que l'arbre concentri la força durant l'hivern en els brots mes propers al tronc i amb els entrenusos mes curts.
Pro aprofitant que en aquest arbre encara no s'havia fet mai cap treball, no m'he pogut estar de fer un modelatge de les rames en l'actual posició de plantat.


Així que m'he agafat el meu temps per mirar l'arbre amb detall i pensar en que es podia fer ara i que deixar pel futur




Després de "long time" em començat el treball, l'ajudant només fa companyia.


 S'ha perfilat aquesta ferida natural que tenia l'arbre, per que s'acabi de formar el call que cicatritzi la ferida. No es diferencia gens be per que la nova ferida esta ja tapada amb pasta cicatritzant.


També he aprofitat per eliminar una part de fusta morta que era la continuació del tronc, ara ja es començava a podrir. També s'ha posat pasta per que no s'assequi tant i es pugui fer el call al seu temps.


A les rames gruixudes que s'han eliminat, s'ha deixat un tros llarg que s'anirà assecant i retallarem cuan l'arbre estigui actiu. Així no sera necessari tapar la ferida per cicatritzar.





I la resta de la feina, posicionar les rames amb filferro ara que encara es poden doblegar amb facilitat


S'ha d'entendre que aquest treball es un primer pas important en la formació del arbre.... mes ben dit un segon pas, el primer ja va ser el conseguir de fer-ho en aquest bol de 40 cm. des de 2011.
Cal dir també que la poda de la brotada fina s'ha fet cada any sense entrar tan a fons.

I com que encara queden molts dies de festa, a per un altre que  n'hi ha molts per fer.

Vicenç B.

2 comentaris: