Cercar en aquest blog

diumenge, 29 de setembre del 2024

Exposició Sant Joan de les Abadesses

 Avui som nosaltres els que ens hem desplaçat a fer una visita a l'exposició de Sant Joan de les Abadesses.




Les sales de l'edifici de l'abadia, es un lloc molt maco per fer-hi una exposició de bonsai. No totes les parets tenen un color/textura llisa, per que algunes son de pedra però son les menys. La atenció i cura de tots els elements expositors conjuntament amb les característiques del edifici fan que aquesta exposició sempre m'hagi agradat molt. M'impregna una sensació mística que no percebo en altres llocs.

No cal dir (es pot percebre en les imatges) que els arbres son de molt alta qualitat ... que també hi ajuda molt.




















Hem aprofitat el dia també per portar alguns dels nostres arbres a la  fira que s'ha fet aquest diumenge a l'entrada de l'exposició.



Entre una cosa i altra hem passat un dia prou agradable; amb la mística de l'exposició i les hores que hem passat al mercat, on ens hem trobat amb molts entusiastes que feia molts dies que no ens veiem en persona i altres que es donen a conèixer de nou, tots amb ganes de conversa sobre bonsai, al final estem mes per les amistats que per la paradeta.

Salut
Vicenç B.









dissabte, 28 de setembre del 2024

Visita del Club Bonsai Lleida

 Ja feia un temps que teniem prevista la visita del Club Bonsai Lleida als patis de bonsai d'Oliana.


Aquest dissabte va ser el dia escollit i puntuals l'hora acordada ens hem reunit a on solen començar aquest tipus de trobades ... a esmorzar!!!



I ja ven tips, cap als dos patis de cultiu de bonsai, mes grans que tenim a Oliana: la col·lecció particular del Sr. Ernest i OlianaBonsai.

Sols obrir les portes, els visitants entusiastes del bonsai ja han començat a gaudir de tot el que els sentits els aportaven.




Cap a mig mati em fet el canvi de pati de cultiu, on hem tingut una altra dosi de gaudiment per anar rematant la jornada.







Alguns tornaven a dinar a casa, així que hem ajustat l'horari prou be per poder visitar els dos patis sense presses i poguessin fer els seus plans amb prou temps.

Agrair públicament des d'aquest blog, que hagin pensat en nosaltres, per passar un mati de bonsai amb la nostra companyia i el visionat dels nostres treballs amb els bonsais. Esperem que hagi estat tot del vostre grat i que hagin quedat ganes de tornar. Per nosaltres, teniu sempre les portes obertes i esperem tornar-vos a veure quan cregueu convenient. Gracies per tot i a tots !!

Salut 
Vicenç B.





dimarts, 24 de setembre del 2024

Taller Setembre 2024

 Passada la parada de les vacances de l'estiu, hem tornat a començar els tallers de aprenentatge i millora en la nostra formació del bonsai.

Ja feia molts dies que no ens veiem i hi havia ganes. Aquest primer dia no ha fallat ningú i tothom ha estat molt interessat en els treballs realitzats i les explicacions rebudes.

Una vegada repassat com ha anat l'estiu i una ullada a la col·lecció del mestre, ja ens hem posat a la feina amb els arbres que s'havien portat per l'ocasió.

Primerament un parell de teixos de propietats diferents on els treballs han estat mes teòrics que pràctics però amb els comentaris exposats hi haurà opcions de millora.







I a continuació, ha estat el torns d'un oliver bord en un aire d'estil literari al que s'ha començat per netejar part de l'escorça fins a trobar la vena viva, la sorpresa ha estat en trobar unes termites a l'interior que han fet variar els plans. S'ha passat a fer un sanejament de tot el tronc cosa que a tingut ocupat al propietari casi tot el mati.




I mentre s'anava netejant l'olivera, ens hem començat a mirar un pi que ja s'havia treballat en altres dos tallers, l'últim al mes de juliol. Tots varem coincidir que amb tant poc temps no es faria un treball massa important però al final la recomposició ha esta força important.









Ara mes compacte, deixarem que passi la tardor i l'hivern tranquil fins l'any que ve. Entre tant anirem fent els nostres tallers mensuals, tot seguint les col·leccions de cadascú una vegada al mes.

Salutacions,
Vicenç B.