Cercar en aquest blog

dilluns, 27 de maig del 2024

Taller Maig 2024

Un dia mes de taller mensual a casa d'una de les entusiastes del bonsai que ens reunim regularment.

Vam començar el dia amb una visita en general a tota la col·lecció...



i seguidament ja vam començar amb les diferents tasques que tenia previstes la amfitriona.

El primer per passar per la taula d'operacions un lledoner, on es vol aprofitar el cimall per treure una marcota potent i de poca alçada. Després d'analitzar-ho be, es decideix en primer lloc de corregir les grans ferides que hi ha a la zona potenciant el creixement del cimall abans de fer la marcota.










A continuació un altre que també es vol separar el cimall per fer un arbre petit. A aquest llentiscle si que es va acabar fent la marcota i quan es separi, es preveu de fer un altre arbre amb el tronc principal i el primer grup de rames. Potser quedarà en era un mida shojin o superior.






Les feines es van anar succeint. En els següents que van passar per la taula, es va canviar de tasca, aquests els tocava filferrar i posicionar el ramatge fi tot aclarint l'interior de les masses de verd.




A l'anterior, nomes es va fer una petita mostra per poder-ho continuar per part de la propietària durant els propers dies i així poder passar a un altre. 





El matí va anar passant entre uns treballs i altres, però encara ens va sobrar  una mica de temps per fer una foto de grup, amb tots els tallers que hem fet junts, poques vegades hem posat tots alhora.



Al final un dia fantàstic d'aprenentatge i pràctica, on visualitzem les diferents tècniques que es poden fer servir per la formació d'un bonsai. Ja amb ganes de la propera trobada!!

Salut,
Vicenç B. 



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada