Cercar en aquest blog

dijous, 27 de gener del 2022

Resum de Gener

Veig que es va acabant el mes de gener i encara no he fet cap entrada al blog, amb aquest ritme, aquest any encara serà pitjor que el passat en nombre d'entrades. No és pas culpa de que no estem fent res, potser és culpa de que estem fent massa i no penso en publicar-ho. Com que vaig fotografiant casi tot el que anem fent he pensat en que abans no s'acabi el mes fer un resum  del que a anat passant aquest dies.

A començaments de mes i any, ja havia començat a trasplantar alguns arbres comprats a finals de l'any passat que estaven en una terra que no m'acabava de convencé

Un larix, dos crataegus,un pi i un faig entre altres, ja es van trasplantar els primers dies del mes.






Aquells primers dies, abans del dia de Reis també vam tenir temps de fer una sortida per les muntanyes dels voltants a recollir algun exemplar, tot aprofitant que les temperatures per la tarda eren prou bones.
Vam portar un parell de boix i una planta que per aquí es coneix com "olivarda".




Tots aquests trasplantaments d'aquest mes i els recuperats, no es farien si no els poguéssim posar en un lloc protegit dels freds d'aquests dies, uns hivernacles freds on el gel no afecte a les arrels.

Acabades les festes nadalenques, el ritme es va afluixar una mica. Hem continuat trasplantant però de poc en poc i arbres de petites dimensions, que no ens omplin massa els hivernacles i que no ens quedem bloquejats sense espai abans que comenci a fer bon temps... bàsicament que no geli cada dia com esta fent ara 






També s'ha trasplantat algunes caixes d'esqueixos que es van plantar junts l'any passat, així encara no estan massa enredats de les arrels i ja en tenen suficients per sobreviure individualment.



Alguns dies que he tingut ajudants, hem trasplantat arbres ja mes elaborats per veure millor el procés del trasplantament sense rareses 





Des del 15 cap aquí, es quan hem tingut glaçades cada dia, fins hi tot menys de 10 sota zero i molts dies que no ha desgelat durant el dia. 



Hem hagut de canviar de sistema, ara hem de preveure que volem trasplantar els propers dies per posar-los a cobert i que no estiguin gelats el dia que els trasplantem.







I fins ara, final de mes, estem fent servir aquest sistema per poder avançar feina. A veure si podem  trasplantar tots els que estan previstos, abans no comencin a brotar.


Salut,

Vicenç B.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada