Cercar en aquest blog

dissabte, 30 de novembre del 2019

Nishikiten 2019

Avui amb dos companys de afició de la Seu d'Urgell ens hem desplaçat a Granollers a visitar la exposició bianual de bonsai Nishikiten, que organitza l'associació Art del Bonsai.

Només arribar, la cosa ja prometia, una exposició que per entrar s'hagi de fer cua, a de ser bona si o si.


Bé, aquesta afirmació té una mica de trampa, la cua s'origina per que aquest any per primera vegada s'ha de pagar entrada, cosa que al meu parer és de lo més normal del món en exposicions d'aquest nivell, ja que s'han de cobrir els costos i que qui posi el treball no hagi de posar els diners també. 

Com  de costum no faig un reportatge detallat de tot el que hem vist, intentant fomentar que el que realment tingui ganes de veure-ho es desplaci al lloc i estar-hi en directe.



.

Un detall que m'ha agradat força es la distribució de l'espai per a cada composició, no portava la cinta mètrica pero crec que tots els espais estarien sobre 1'50 - 1'80 metres, era indiferent el tipus de composició, tot molt ample, amb un fons immaculat i molt alt per tal que no quedi cap àpex fora del panell a les fotografies.




Uns passadissos amb molta amplitud, condicionats per la distribució de les columnes estructurals de l'edifici, han facilitat que els visitants poguessin gaudir, sense molèsties, de les obres dels diferents autors.







El fer tot l'esdeveniment en un sol edifici, crec que es un bon encert per part de l'organització, els tallers/demostracions,  les diferents mostres de suiseki, kusamono, ikebana i el mercat, tot junt en una sola nau sense haver-te de desplaçar a un altre lloc es una molt bona manera d'aprofitar millor el temps de visita i relacions socials.


El mercat és potser on s'ha concentrat aquest matí un major nombre de visitants, era tan gran la afluència de visitants i tan poc l'espai entre els diferents estands que s'han creat un taps difícils de superar en alguns moments, aquesta circumstancia potser l'únic inconvenient que hem trobat en tota la sala.

L'exposició...millor que mai, tot esperant el resultat dels premiats, que és sabran durant el sopar i ja faran públics altres.

Des d'aquest humil blog, felicitar a l'organització per fer un esdeveniment de gran nivell, molt digne i de referència per a la resta d'exposicions que es fan a les nostres contrades.

Encoratjar als membres de l'associació Art del Bonsai per a que continuïn en aquesta bona línea de progressió en noves edicions de la Nishikiten.

Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada