Cercar en aquest blog

diumenge, 31 de març de 2019

Reformulació d'un penjing

 L'any 2014 vaig rebre l'encàrrec de cuidar-me, entre molts d'altres, d'aquesta composició de cotoneàsters i tosques.
Com que es veia poc elaborat i el paisatge que volia recrear no era gens convincent, es va optar el 2015 per desmuntar-ho tot, retirar els arbres i fer-los creixer per separat i replantejar un nou paisatge amb les mateixes pedres i els mateixos arbres una mica mes crescuts.       

2014

Després de desmuntar-ho tot, netejar les pedres i la llosa, plantem els cotoneàsters en un bol de 60 amb la intenció de revitalitzar-los i fer-los creixer durant un any tot el que vulguin.
En la composició inicial també hi havien algunes petites figueres que es va optar per eliminar-les



El plantejament de que creixessin durant un any al final van ser dos en el bol de 60, fins que el 2017
es van trasplantar a bols individuals de 20, per que encara no ens havíem mirat com fer el nou muntatge.
Febrer 2017

Dels 8 arbres inicials es va retirar un que es va plantar individual i així quedar-nos ja amb un nombre imparell per la composició. El plantat en els bols també tenia de ser per un any però la cosa es va allargar i al final també han sigut dos.

2018 ja no mes quedaven 7 unitats

Va ser durant el 2018 que ens vam començar a plantejar la col·locació de les pedres sobre la llosa i la creació de relleu en la tosca mes gran que tenia poca textura.


es va anar fent diferents probes amb les tosques originals i afegint-hi altres per donar profunditat a la composició.


Després de donar-hi moltes voltes es va decidir de posar-les tal com la següents imatges.

2018



Transcorreguts tots aquests anys, els petits plançons de cotoneàster han anat engruixant el tronc i augmentant el ramatge. A la primera imatge es poden veure com eren els plançons que tan sols tenien el tronc principal i cap rama.  









Amb tota la historia anterior a 2019, aquest any ens hem decidit a reformar el paisatge, acabats tots els altres trasplantaments hem començat a col·locar keto en els llocs que volem plantar els arbres i en les canals per on creixeran la majoria de les arrels fins que arribin al substrat de la base de les pedres. 



Per que el substrat s'estigui al lloc, una paret de keto farà la funció de contenidor i delimitació de l'espai de creixement.



Amb tots els arbres a lloc i definits els espais del conjunt, ja no mes falta amagar el keto sota una capa de molsa plantada que donarà el toc de color ara mentrestant els arbres no tinguin fulles.



I despres de tan de temps aparcat, aquest projecte encara un nou camí amb els mateixos elements inicials, complementats amb la pedra del fons i algunes plantes mes de diferents edats i calibres fins un total de quinze arbres


Amb aquesta imatge millorada del penjing  inicial, creiem que em aconseguit transmetre millor una sensació de paisatge. Ara toca esperar per veure la imatge amb les fulles i tant si ens agrada com no l'anirem modificant i millorant amb podes i manteniments.

Vicenç B.



3 comentaris: