Cercar en aquest blog

diumenge, 12 d’agost del 2018

Part de la nova generacio del 2018

Aquests dies de molta calor, no es te ganes de fer grans treballs que facin suar.
Una de les feines que podia fer a l'ombra era trasplantar aquests esqueixos i plantes de llavor que han prosperat aquest any.
Aquestes dues safates de cel.les per plantar, originalment estaven plenes d'esqueixos i llavors per reproduir algunes especies aquest any. A hores d'ara ja n'hi havia moltes de buides, o no havien nascut o l'esqueix s'havia assecat


Les herbes s'havien apoderat dels espais buits i fins i tot els plens, es feia molt necessari poder trasplantar-los individualment.


Comencem per preparar un munt de testos, mig plens de terra, on anirem col·locant les plantes que tinguin un mínim d'arrels i amb garanties de tirar endavant.


Anem traient una per una les noves plantes i buidant les cel.les que no contenen res.


De fet, la planta que ha funcionat be, ja es nota de seguida nomès agafant-la i estirant-la a la cel·la. Per plantar-la en el nou test no toquem res de les arrels, simplement deixar-ho damunt del nou substrat i omplir la resta fins a completar el volum del test.


Un per un han anat passant als respectius contenidors on passaran tot el que queda d'any i l'any que ve.

De la primera safata han sortit: 7 roures (de llavor), 4 buergerianos, 4 avellaners contorta, 4 rosers mini, 3 callicarpas, 2 carpes, 2 prunus atropurpurea, 1 om xines i una planta de groseller vermell. En total 28 plantes.


La segona safata ha estat menys exitosa, tant sols 15 plantes.
3 carpes, 3 pomeres, 2 grosellers, 2 oms xinesos, 2 plantes de gessamí, 1 palmatum, 1 celastro i 1 prunus koju-no-mai


Total que 43 noves plantes s'han afegit al viver i han començat el camí per convertir-se en bonsais algun dia. 


Aquestes no son les úniques noves plantes que sortiran d'aquest any, hi ha moltes colzades fetes que es retiraran mes endavant, però ja farem una altra entrada per aixó.


Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada