Cercar en aquest blog

divendres, 20 d’abril del 2018

Última ampliació.


Ja passats uns dies des de les ultimes pluges i que la terra s'ha assecat una mica, m'he posat a fer una ampliació que tenia en ment.
El títol de l'entrada diu "l'última ampliació". No vull fer referència a que es la darrera que he fet, si no que es la ultima que penso fer en el viver pel que fa a bancs de cultiu. Ja fa temps que he sobrepassat el nombre d'arbres que puc cuidar amb garanties de poder-los fer tots els treballs  que necessiten per anar millorant el seu aspecte.
Amb aquesta ultima intervenció quedarà el pati com mes endreçat, de fet, no es una ampliació ja que aquest espai ja estava ocupat per arbres en bols, planters diversos i altres derivats del bonsai, ara el que s'ha fet es un parell de bancs de cultiu (un de 80 cm. i un altre de 60)per tal de tenir l'espai mes ordenat, amb arbres cultivant-se al damunt i la resta de provatures a sota.

El que s'ha fet en aquests últims bancs, com en els de la resta del pati, es fer unes plataformes de formigó, a nivell, per despres aixecar al damunt els pilars a on es recolzaran els taulons de fusta.


Alguns per aconseguir el nivell casi que s'han hagut d'enterrar del tot

 







Els  pilars son totxos de formigó col·locats un damunt de l'altre sense cap tipus de pasta entremig, per si s'ha de modificar algun cop.


Els blocs son de 40 x 20 x 20 cm., que per al banc de 80 ja anava be, però per al de 60 s'ha hagut de fer un tetris. 
Aquest te molts nombres de que es modifiqui en el futur, ara el passadís que queda entre aquest i el banc anterior quedava mes estret perque hi ha plantades dues pomeres, el dia que em cansi de les pomeres, el banc argumentarà a 80, ja s'ha deixat les plataformes preparades.


Amb els taulons de 5 cm. de gruix, ja ha quedat preparat per començar a col·locar arbres al damunt






De seguida s'han omplert, alleugerant mínimament els altres bancs que estaven molt apretats


Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada