Cercar en aquest blog

dilluns, 3 d’octubre de 2016

Taller Mistral 2016

Durant el cap de setmana passat es va celebrar a mistral bonsai unes jornades de portes obertes amb diferents Tallers i demostracions.
 Per tal de participar i aprofitar el viatge vaig decidir de portar un arbre al taller de J.M. Miquel per valorar les possibilitats de formació a futur i model a seguir.

Les demostracions realitzades por: Mari Carmen Mula i Alex Gómez es trobaven en primer lloc al entrar i es feien sobre sabines rastreres.En la taula següent es on es feia el taller amb J.M. Miquel i una varietat d'arbres dels assistentes i propis de Mistral 


Tothom estava molt atent a les explicacions del mestre
L'arbre que vaig portar va ser aquest roure que cultivo des de fa gairebé 4 anys.
La principal característica que em ve fer decidir a recuperar aquest arbre va ser la diminuta fulla que ja tenia en la natura, l'escorça també era prou interessant...la resta eren tot complicacions, el tronc molt cilíndric i alt, les rames gruixudes també molt altes i el principal problema de recuperar roures, la arrel pivotant que sol esser molt gruixuda i llarga.


Si no hages sigut que amb les pluges i que estava al capdamunt d'un marge, que tot va ser tocar-lo i ja va caure, era un arbre per passar de llarg i ni mirar-lo.

maig 2013

Ja en el taller i despres de mirar-lo el mestre i altres companys que estaven en el taller es va arribar a la conclusió de que la millor manera d'aprofitar-lo era  plantar-lo completament vertical, agafar com a part davantera la que sempre m'havia mirat com esquena i eliminar les dues branques gruixudes i cimall de fusta seca que sobresurt pel damunt del verd.

Després aprofitar els brots nous del tronc per anar desenvolupant el ramatge conjuntament amb altres brots que se suposa que sortiran al costat dret quan es tallin les rames grosses.  


La idea em va agradar de bon principi i pot quedar ve a llarg plaç.
Després de mirar-lo be i abans de començar a fer res he decidit d'aprofitar les dues branques gruixudes, fent unes colzades durant la primavera.

Per tal de que les branques es vagin preparant he lligat uns filferros ben apretats a cadascuna i que es vagin inflant el poc temps de creixement que queda d'aquest anyJa despres de l'hivern continuarem el procés de les rames amb altres entrades. El plantar-lo completament vertical no sera fins 2018 que es preveu el trasplantament a un test de bonsai. Ara ja ha quedat en una posició bona només movent-lo dins el mateix bol i amb el reg s'anirà posant la terra al seu lloc.

Seguirà!!

Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada