Cercar en aquest blog

divendres, 18 de setembre de 2015

Doblegar fusta morta.

En un enllaç al Facebook, Juan Andrade va publicar una tècnica per doblegar fusta morta, i casualitats de la vida tenia una sabina que ja feia uns mesos que s'havia decidit de doblegar un jin llarg que no tenia casi cap interès.

El jin en qüestió es una continuació del tronc principal que surt a l'esquerra del verd


Aquí es pot veure mes en detall. Les rames vives que estan enrrafiades, ja es van doblegar temps enrrere i va quedar pendent de doblegar aquest jin.


Tal com va explicar Juan Andrade al Facebook en un reportatge fotogràfic molt ben explicat.
Vaig començar envoltant un drap moll en el lloc on es faria la torsió


Després de humitejar-ho una bona estona, vaig protegir tota la fulla i cobrir totalment el drap moll amb paper d'alumini.

Tot seguit vaig escalfar amb un bufador tot l'alumini  durant uns 15 o 20 minuts.Passat  aquest temps i amb l'ajut d'un sergent, per fer palanca, vaig anar doblegant el jin cap a una posició que el pogués fermar.


Amb l'ajut  de la palanca ha estat molt fàcil, es casi increïble que un tronc de sabina de uns 3 centímetres de diàmetre es pugui doblegar com mantega.Després de subjectar-lo i taure tots els draps i l'embolcall humit a quedat tal que així de doblegat.La diferencia es mes que notable


Vull donar les gracies a Juan Andrade per haver publicat sobre aquest tema i despertar  en mi aquest treball que tenia pendent.


Vicenç B.

6 comentaris: