Cercar en aquest blog

dijous, 6 d’agost de 2015

Exposicó Bonsai FM Oliana 2015 -2ª part-

 En la primera part de la publicació sobre la exposició de la festa major  http://olianabonsai.blogspot.com.es/2015/08/exposico-bonsai-fm-oliana-2015.html , es comentava que els arbres estaven agrupats en taulells. Aquí us vull ensenyar imatges dels taulells en el seu conjunt i alguns detalls mes que vaig fotografiar.

Aquest era el dels rars, acompanyat d'una planta de bambú que feia alhora de dissuasori per que els visitants no passessin a dependències no visitables. La superfície del taulell era de 280 x 90 i 90 d'alçada i amb tres arbres de mida mitjana, 40-60 cm., ja quedaven massa atapeïts.


 El taulell del fons, amb un conjunt de cinc arbres, i unes mides: 590 x 90 x 90, omplia tota l'amplada de la sala. Aquí la idea inicial era de col·locar sis arbres, pro una vegada els arbres en el lloc es va canviar a cinc i no sobrava  gens d'espai.

En la part central teníem dos taulells de 380 x 90 x 90 que subjectaven un separadors fets amb porexpan i voltats d'un quadre de fusta per que tinguessin consistència. Aquest dos taulells tenien tres arbres cadascun algun força gran.


El taulell de color taronja, en la imatge anterior, era el dedicat a la venda d'algun arbre petit i al sorteig de la pyracantha que estava damunt de la tauleta de tres peus. També feia les funcions de taula auxiliar pel que convingues.

El taulell de l'entrada tenia una forma de L, cosa que vam aprofitar el racó, per col·locar aquest buda.
Per cert que es va passar els tres dies dormint al "caloret" d'una espelma.
A cada costat tenia dos arbres dels mes grans per cridar l'atenció. Aquest taulell era mes baix, sols feia 70 cm. d'alçada, al ser els arbres mes grans ja quedaven al nivell de la vista. 


Un altre dels aspectes que el visitant no entén massa es les plantes d'acompanyament.
La teoria diu que aquests acompanyaments ens han de recordar o transmetre la zona on viu l'arbre, l'estació de l'any, una característica o particularitat de l'arbre.
Nosaltres no o tenim en compte per que tampoc tenim un repertori tan gran on escollir i ens limitem a posar les que estan mes guapes en aquest moment.També vaig aprofitar per captar alguns detalls que atreien la vista i que es molt probable que alguna serveixi pel cartell de l'any que veUn bolet a la soca del faig


Una de les flors caiguda del arbre de Jupiter


La produccio d'aglans del roure inclinat.
La fruita del saüc


 A l'entrada la "Llumeneta" i l'arbre del sorteigFins aquí tot el reportatge del que va ser la exposició de bonsai de la festa major d'Oliana 2015.
Gracies per el vostre interès.


Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada