Cercar en aquest blog

dimecres, 31 de gener del 2024

Trasplantaments 2024 (dels bols d'engreix)

 El dia 24 de gener, amb la climatologia que tenim, ens decidim a iniciar els trasplantaments d'aquesta temporada. Altres anys, encara era precipitat començar a trasplantar en aquestes dates a la nostra zona. Però aquest any, si no canvia de sobte, sembla que de gelades ja poques i encara que volgués gelar, els arbres recent trasplantats els mantindrem unes setmanes a cobert. Esperem no tindre cap contratemps.

 A banda de la llista que fem cada any d'arbres per trasplantar, amb aquest any ja van dos que hem de collir una línia dels bols d'engreix. Per deixar passar uns dies mes, hem decidit de començar per aquests ja que l'any anterior la línia de bols van ser els últims i ja casi estaven brotats.


Com que els bols de 50 i 60 litres pesen lo seu, ens ajudem de un sistema de politges per posar-los al damunt de la taula i poder treure el bol de plàstic.



Semblaria que al estar plantats en conjunt durant cinc anys es un problema per poder desmuntar el conjunt d'arrels,  res que no pugui solucionar una bona serra.


Seguidament ja podriem continuar amb el sistema tradicional de desfer les arrels, però encara esta massa enredat i ens fa perdre molt temps, per tant...continuem amb la serra.


Ara que el pa d'arrels ja s'ha reduït si que ho podem acabar amb el sistema "tradicional"





I ja tot desenredat podem seleccionar les arrels que ens van be i les que ens sobren


Seguidament ja podem plantejar la nova plantació. Aquest any hem començat a provar la tècnica de Jose Luis Pitarch (Una vegada fet el curs, hem de fer les practiques) 


I despres de collar la fusta sota les arrels, aquí ho plantarem en el contenidor estrella del nostre pati "els bols de plàstic"


I sobretot una mania nostra, que quedin ben subjectats fins que les noves arrels facin la funció


I ja ho tenim engegat, ara es qüestió de anar repetint aquest procés  i un darrera un altre anar-los fent


No ens farem pesats amb tots el trasplantats, nomes alguns dels que mes ens han agradat de tota aquesta línia dels bols d'engreix








Continuarem amb els trasplantaments programats mes endavant alguna altra entrada sobre el tema.

Salut
Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada