Cercar en aquest blog

dijous, 29 de setembre del 2022

Resum setembre

 Vaig començar el mes aprofitant una mala praxis que es va fer en aquest faig. Amb la nova brotació es va fer el pinçat de l'ovella però potser que ja sigués massa tard i no va funcionar, l'arbre es va quedar amb les fulles mossegades i no va tornar a brotar, ha passat casi tota la temporada de creixement sortint molt poques fulles noves i ara ja no estava creixent gens sols engreixant els brots de l'any que ve.

Aprofitant aquestes circumstancies s'ha optat per pentinar el ramatge, eliminar alguna punta de rama massa llarga o rama sencera i posicionar la brotació amb filferro per l'any que ve.





Durant el primer cap de setmana, també vaig aprofitar per pinçar alguns de petits que havien perdut la silueta.



Van ser alguns més que aquests tres (bastants mes) però tampoc cal posar-los tots. I aquest primer cap de setmana encara ens va sobrar temps per separar alguns acodos, que es van fer a finals del mes de maig.





El segon cap de setmana també vam estar molt ocupats, el dissabte vam rebre la visita del club bonsai Lleida pel mati i per la tarda sessió de tallers amb els socis del club bonsai Balaguer, tant intensos i a contra-rellotge que ningú va pensar en fer una sola foto, una llàstima!!. Vam dedicar el taller a les podes i pinçats que estem fent aquests dies i a separar alguns acodos, res diferent dels treballs que es comenten al principi d'aquesta entrada.

El següent dissabte, el vaig dedicar a assistir a un curs sobre substrats a Mistral bonsai, com que hem queda molt lluny ja hi vaig passar tot el dia i vam aprofitar per proveir de substrats per la propera temporada de trasplantaments.




 

L'endemà, encara vaig estar amb la mateixa rutina de principi de mes, pentinant alguns i separant acodos (encara en queda alguns més)

Aquest dia va ser un til·ler de jardineria recte com una escombra, al que s'he li van fer 4 acodos alhora durant el mes de maig. Ara ja tenien prou arrels per sobreviure individualment.


Durant els propers anys ja es veurà quines formes els hi queden millor.


També haurem de decidir com modelem la planta mare per poder-la aprofitar


I els últims dies del mes, a canviat el temps i he reduït el temps que passo al viver, ja pel matí i el vespre comença a fer fred i ja m'he de resguardar.
Les hores de llum també es van reduint, la freqüència i el temps dedicat al reg es va espaiant, tot farà que els treballs es vagin concentrant en caps de setmana i algun dia lliure entre setmana en que puguem aprofitat les hores de llum per fer treballs de llarga durada, que ja anirem publicant.


Salut
Vicenç B.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada