Cercar en aquest blog

divendres, 29 de juliol del 2022

Resum Juliol

 Ja el primer dia del mes vam començar amb corredisses. Vam haver de preparar i carregar tot el material pel dia següent poder estar prou aviat a l'exposició de Terrassa hi passar-hi tot el dia a l'estand del mercat.

El diumenge, que tenia lliure fins l'endemà que havia de tornar a buscar l'alzina a Terrassa, el vaig dedicar a adobar els arbres, una tasca prou important que ja s'hem havia passat d'alguns dies.

Una barreja de Lombrico primavera i biorend, cada 15 dies, es el que faig servir actualment i que funciona prou be.



Durant la setmana anem podant els creixents que han fet durant aquest any i que s'han deixat créixer per aconseguir tindre mes gruix en algunes rames, es podria haver deixat mes temps però ja hi ha prestatges en que molesten tantes rames pel mig.



També he desfullat alguna figuera per aconseguir mes brotació mes fina i al mateix temps plantejar una possible colzada per l'any que ve. Aquest tronc tant cilíndric no m'acaba d'agradar i penso que dos arbres mes petits, seran mes potents, mes manejables i mes comercials. El nebari del superior es desenvoluparà millor al tindre totes les arrels en un mateix nivell. Es una previsió per l'any que ve, primer a veure com respon d'aquest defoliat.


El segon diumenge del mes vam tindre una trobada amb el nostre mestre, jo ja feia dies que no hi havia estat. Vam estar dedicats a fer algunes colzades tot repassant els detalls de les mateixes i comentant experiències d'uns i altres.


El tercer cap de setmana també va estar reduït a nomes el diumenge. He aprofitat les primeres hores del dia a tornar a adobar tots els arbres, ja feia quinze dies des del primer cap de setmana que també varem fer aquesta tasca.

I els resultats de l'alimentació de primers de mes, es noten de seguida en la primera poda de l'any.  
La primera brotació s'ha deixat créixer totalment fins aquesta primera quinzena de juliol i una setmana despres una nova brotació ja es present
 

En els primers arbres que van passar per la perruqueria, com aquest conjunt de cotoneàsters, ja es poden tornar a podar i pinçar successivament la resta del any


El quart cap de setmana també vaig estar limitat a dedicar al bonsai nomes el diumenge, però amb l'onada de calor que hi havia, no vaig tindre ganes de fer res, hem vaig limitar a regar de bon matí i amagar-me  de la calor la resta del dia.

I l'últim cap de setmana han arribat les pluges. Ja portem dos dies sense regar i la previsió es de que siguin alguns mes. 
 

 


I mentre plou, aprofitem per garbellar i reciclar terra vella, seguir podant, arrencant l'excés d'herba en alguns tests i aprofitar les restes de poda per fer alguns esqueixos.





Amb aquestes tasques acabem de passar el mes de juliol, també canviem de mes amb la festa major repartida entre juliol i agost, tot seguit de unes setmanes de vacances que aprofitarem per estar al viver tot el que puguem, però això serà el resum del mes que ve.



Salut, 
Vicenç B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada