Cercar en aquest blog

dissabte, 3 d’abril del 2021

Murgons per setmana santa

 Ara que els arbres del "projecte engreix", ja han brotat, he decidit de fer els murgons que es van preparar l'any passat.

Els creixements llargs que es deixen cada any per engruixar els troncs, normalment i fins ara, es podaven a la tardor i es llençaven.

Han hagut de passar alguns any per donar-me compte de que es un material mal aprofitat. La tardor passada ja vaig deixar alguns dels creixents, (els mes gruixuts) de les plantes mes interessants a reproduir sense tallar ja pensant en els dies en que s'activessin els arbres i poder fer els murgons.

Com que ja fa dies que tenim un bon temps, els arbres s'han espavilat a brotar i ara que hi havia uns dies de festa, el tema venia rodat.

Potser era una mica justa l'activació d'alguna espècie, però l'escorça s'ha pogut treure en casi tots molt fàcilment. els que han posat una mica mes de resistència els palmatums mes prims.

No he fet fotos del procés perque a les xarxes ja hi ha prou informació sobre com es fan i les diferents variants que existeixen. Simplement el resultat final, com han quedat els arbres i quan retirem els murgons a la tardor ja farem un altre post amb els resultats. Si no han funcionat, pel que sigui, tampoc passa res eren branques que s'havien de tallar i es tallaran... aquestes i la majoria dels creixents d'aquest any.

A esperar que passi el temps tot procurant que no s'assequin







Salut,
Vicenç B.


3 comentaris:

  1. Ets tot un crack, m'ha agradat un munt Vicenç. 👏👏👏👏👏👏

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies, quan faci l'altra meitat de la feina veurem si ho hem fet be o no, gracies

      Elimina
  2. Ben aprofitat els que surtin bé i si no com bé dius ,els anabas a llençar.

    ResponElimina