Cercar en aquest blog

dijous, 9 d’abril de 2020

Abril 2020, aprofitant el confinament.

Ja portem molts dies de confinament per la pandèmia del coronavirus i no ha sigut un temps perdut.
Els dies en que la meteorologia m'ha deixat fer, he regirat tot el viver fent un treball que ja feia algun any que volia fer.
La idea era posar una tela al terra, davall de la grava, per que no hi surtin herbes. Aprofitant que la mitat del pati encara no tenia la grava col·locada ara era un bon moment per fer-ho.
A la part més baixa, on encara no s'hi havia col·locat mai grava, va ser ràpid de fer: col·locar la tela i escampar un big-bag de grava gruixuda, de seguida va estar fet.
Altra cosa ha estat els llocs on ja hi havia la grava col·locada d'altres anys. Aquí s'ha hagut de rascar i garbellar la terra per separar la grava i tornar-la a aprofitar per col·locar-la damunt de la tela. En aquests espais grans, era entretingut pero es podia treballar bé.


El més molest han estat tots els esglaons, on s'ha hagut de treballar en espais reduïts 
envoltat d'andròmines per tot arreu, és on ha sigut mes laboriósLa grava del esglaó superior passava, després de garbellar-la, a l'esglaó inferior. 


I al final hem pogut arribar a fer-ho tot.  A mesura que hem anat passant per tots els esglaons, hem aprofitat per endreçar tot el que tenim davall dels bancs dels arbres, ordenant-ho tot i  llençant tot el que no se li veia una utilitat evident.Ara només queda esperar si aquesta tela fa la funció per la que s'ha col·locat, que inicialment era per que no surtin herbes.
Una altra utilitat que li he trobat durant aquest treball de col·locar-la és que evitarà de que la grava  s'incrusti en la terra, això és el que passava en els llocs on feia mes temps  que estava col·locada i sempre semblava que en faltava per que el nivell s'anava enfonsant.


 Ara crec que es mantindrà en el seu nivell gràcies a la tela i si no evita l'herba ...mala sort ja tirarem herbicida.
I per acabar aquest post d'avui un vídeo general del viver, ara que esta ordenat, tot és veu més bé.


Espero que ara es pugui mantenir amb més facilitat net i ordenat... ja es veurà!!

Vicenç B.

4 comentaris: