Cercar en aquest blog

dijous, 29 de novembre del 2018

Treball per un client

 Aquests dies s'ha estat modelant un parell de junipers de jardi per un client.

Aquest primer, en que ara es veu el verd relativament proper al tronc, inicialment no era així, rames molt llargues amb el verd sols a les puntes. Durant alguns anys es va provar de retrocedir el verd intentant que rebrotes en les bifurcacions mes properes al tronc, mitjançant fortes podes.
La cosa no acabava de funcionar i es va optar per solucions mes dràstiques,... auto-empeltar brots en les rames gruixudes i mes properes al tronc principal.
Aquest any ja s'han soldat completament els empelts i s'han retirat els bucles que feien les rames  deixant els empelts sols i alguna rama que si estava propera al tronc. 


Com que els empelts es veient forts ja hem optat per fer un primer modelatge amb filferro, col·locant i donant forma als empelts ara que son manejables.


Aquest altre, que ha sortit d'algun viver general, també li hem fet un primer modelatge, abans fins hi tot de trasplantar-lo.
El primer que s'ha fet es una neteja de fulla i brots que feien que no es veiés casi gens la estructura.


També hem retallat el plàstic del test per poder doblegar una de les rames principals a un estil de semi-cascada o cascada,  ja es veurà quan se li posi un test mes idoni.


D'ara en endavant un bon cultiu i unes bones atencions seran clau per portar-los a uns estadis mes refinats  en la seva progressiva evolució.

Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada