Cercar en aquest blog

dissabte, 17 de febrer de 2018

Dies de trasplantaments 2

Avui una jornada mes de trasplantaments, ja no se quants dies fa que trasplanto, no publico tots els que he fet per no ser massa pesat amb el mateix tema. Però els d'avui crec que han estat prou interessants. 
He començat de bon mati traient la terra a dos oms gruixuts amb ganes. Ja feia mes d'una setmana que estaven fora del bol per que la terra s'anés assecant i avui, que feia un bon sol al matí, he tret la terra amb facilitat, solament que n'havia molta i m'ha ocupat força temps, aquests bols eren de 60 centímetres de diàmetre.Després de treure la terra en el mateix lloc de cultiu, per pes no es podien ni moure, ja els he portat a l'interior damunt la taula de trasplantaments per poder treballar les arrels i encabir-los en tests de bonsai.


Les arrels gruixudes s'han eliminat totes, ara ja en hi ha de fines per garantir la supervivència de l'arbre. Quan es van trasplantar del terra als bols vam deixar les arrels gruixudes una mica llargues  mentre entressin a l'interior del bol. Però ara la intenció es formar un nebari pla i potent. I que entrin en el test de bonsai també.


Al no quedar cap arrel gruixuda i els monyons molt curts, per poder subjectar l'arbre al test he col·locat uns cargols on passar els filferros. evidentment aquests es trauran quan es torni a trasplantar si l'òxid no els ha fet malbé molt


Ja ben subjectats  han quedat així. Ara almenys els pot moure una persona sola... justet però siA la tarda m'he dedicat a alguns pins que van quedar per trasplantar l'any passat. Un any mes, en total cinc, han aguantat prou be. Crec que establirem com a sistema el trasplantar els pins de cinc anys en endavant.


Aquest en semi-cascada (per que el test es molt alt), també m'ha portat una mica de trencaclosques per poder subjectar-lo al test i que amb el temps no es vagi enfonsant.


Els altres tres no hi ha hagut cap problema remarcable...Sols el últim que no l'he pogut posar en test de bonsai per no tenir-ne cap de prou gran. L'he posat en aquest bol i espero poder tornar a trasplantar-lo l'any que ve sense desfer les arrels a un test ceràmic.
I això ha estat tot el dia d'avui.


Vicenç B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada