Cercar en aquest blog

divendres, 20 de gener de 2017

Taules 19, 20, i 21

He agrupat aquestes tres tauletes expositores per explicar de on han sortit.
La seva historia ve d'uns capçals de llit que vaig trobar en els contenidors de davant del viver. Eren d'una  fusta pintada de color negre que tenia alguns detalls rebaixats que la feien prou interessant per transformar en taules de bonsai, el que mes va cridar la meva atenció va ser el seu elevat pes, feia sospitar que davall d'aquella capa gruixuda de pintura si amagava una fusta de qualitat.

Els capçals eren d'aquest estil, no mes que estaven pintats de color negreDesprés de guardar-los algun temps i pensar en les possibles taules que podia fer sortir d'aquells capçals, vaig començar a desmuntar-los i a netejar les peces individualment, al treure la capa de pintura ja es va veure que la fusta era bona, concretament caoba, una fusta cara que en aquells temps no devia tenir gaire valor per que la pintessin de color negre al damunt i anys mes tard la llencessin al contenidor com si res.
Ara ha trobat una altra utilitat, ja que per capçal de llit sembla que ja havia arribat al final del seu us.
En la seva nova utilitat s'ha transformat en tres tauletes  per a mostres de bonsai, s'ha intentat de modificar el mínim les talles que ja venien fetes i no mes tallar i encolar les peces per tal de que semblin o es puguin utilitzar com a expositors de bonsai.

Aquesta primera va sortir  amb una doble utilitat, a banda de poder exposar un arbre en cascada també pot servir de tamboret per seure ja que  es prou reforçada per aguantar un bon pes.

Amb unes mides de 26 x 27 x 35 i el color natural de la caoba es va fer aquesta amb un forat a la part de sobre per poder-la utilitzar com a tamboret

Taula núm. 19Aquesta segona es va fer amb el que serien els peus dels capçals tot aprofitant els gravats que tenien ja fets. A l'hora de pintar-les vaig optar per deixar la pintura negra que portaven dins dels gravats per ressaltar aquests.
Aquest fa unes mides de 54 x 39 x 11 i la peça del sobre es va haver de fre d'una altra fusta per que no en sortia cap de tan gran i llisa, es va triar una fusta de iroko tenyida que s'assembles a la caoba.

Taula núm. 20


La tercera d'aquest conjunt es va fer amb els ornaments inferiors dels peus del llit, a la que vaig haver d'improvisar unes potes per no haver de modificar gens les filigranes originals.
 La peça superior també es va fer d'iroko. Aquesta fa unes mides de 35 x 35 x 18.5

Taula núm. 21


Algun mostra on han participatVicenç B.

2 comentaris: