Cercar en aquest blog

dijous, 12 de març de 2015

Col·laboracio amb Desbrossaments Mosella

La tardor passada vaig rebre un encàrrec una mica especial. 
A Desbrossaments Mosella van rebre la petició de fer un pi de tres branques amb tres plançons de pi, que venien en un sol test. Es van posar en contacte amb l'Ernest i jo per tal de mirar com es podia fer.
Una vegada analitzat, vam decidir que per poder-los ajuntar amb garanties de quedar be, es tenien que trasplantar per poder ajuntar el màxim possible els troncs, i aixó no era recomanable fer-ho en aquells moments, lo millor era esperar a que els arbre estiguessin activats, amb bona circulació de saba per garantir que es soldin.

Vam quedar de fer tot el procés quan comences el bon temps i hem cregut que ara, ja casi mig març, ja es bon temps, amb un inici de circulació de saba que si no a començat esta a punt de començar.

Aquests son els tres plançons, en el test originalUna vegada s'han tret del test es pot veure que tenen una bona quantitat de micorizes.


També he trobat que s'havien trasplantat directament del planter de llavors al test anterior sense tocar les arrels, simplement posant-los junts i omplint de terra al voltant.


Desmuntem tota la terra de les arrels.

                                 

I les deixem submergides en aigua, mentre preparem per fer les ferides als troncs Es tractave de fer unes ferides longitudinals, en aquest cas hem fet un 10 centímetres.


Pelant fins passada la capa de canvium i quedant un angle de aproximadament 130 graus


Aquestes ferides es fan a tots tres troncs en el mateix indret i mateixa longitud.


Posem els pins de manera que els camviums es toquin tots i ho lliguem tot amb cinta d'empeltar.
Per subjectar l'ultima volta hi poso una volta de cinta adhesiva.


Per que els troncs no quedin tan junts, per damunt de l'empelt i col·loco un separador (una pedra)Preparem un test  gran que hi puguin estar alguns anys


En aquest cas hem posat terra de compost que es el que tenien a ma al viver, també s'ha tornat a posar tota la terra amb les micorizes que tenien en l'altre test.


S'ha acabat d'omplir de compost i pel damunt una capa de grava i unes pedres per que no es mogui la terra ni els arbres i puguin arrelar amb facilitat.


D'aqui uns mesos mirarem si l'empelt ha funcionat i han soldat correctament.

Si es aixi ja tindrem el pi de les tres branques de l'Alt Urgell !!


Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada