Cercar en aquest blog

diumenge, 8 de juny de 2014

Plantes d'accent


Ara que ja es aprop l'estiu, les plantes d'acompanyament dels bonsais tambe estan en el seu maxim esplendor.
Aquestes son les que estan preparades per aquesta temporadaLes flors de l'anterior


Dues que s'estan preparant... estan a l'espera d'un test bonic per la propera temporada.
Unes imatges de com es cultiven durant l'any.
Hi ha molta gent que no entén com es pot fer viure aquestes plantes en aquests tests tan petits.
El principal problema es que no s'assequin i per aixó passen els dies sobre aquesta capa de grava volcànica (que podria ser qualsevol tipus de grava)......


No sols hi ha grava a la caixa, sino que la caixa no te forats en la part inferior sols te un forat en un lateral a mitja alçada i una mica per davall del nivell de la grava, aixó fa que es pugui omplir d'aigua la caixa però mai el nivell d'aigua pujara mes que les pedres i així les arrels no estaran en contacte amb el aigua fet que podria provocar el podriment d'aquestes i la mort de la planta.


La planta al notar humitat per davall seu desenvolupa arrels per poder arribar a l'aigua, si una vegada arrivades a l'aigua es podrissin es poden tallar per davall del test i la planta sobreviu fent mes arrels per tornar a buscar l'humitat de sota.


Aquest mateix sistema es pot fer servir tambe pel cultiu de mames i shojins (bonsais molt petits  o petits) ja que els problemes amb el reg son similars. 

Algunes ja amb alguns anys de cultiu


Una maduixera de bosc amb un test de Pas PotteryAquestes incorporades aquest any passatEl mes petit de tots, 4 x 3 x 2 cm., la planta es molsa sola.


El cultiu de plantes d'accent es un altre aspecte del mon del bonsai,  per cert.....molt gratificant també.

Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada