Cercar en aquest blog

diumenge, 26 de febrer de 2017

Trasplantaments 2017, 2ª

Avui ja m'he posat en serio al tema dels trasplantaments. Durant aquest cap de setmana i part dels següents aniré penjant imatges dels arbres que segons el meu criteri van aconseguint una imatge mes propera a un bonsai o curiositats de les que ronden pel viver.

Aquest dissabte...

Aquestes callicarpes que vaig comprar en un viver, les he canviat del test que portaven, de +/- 20 litres de turba, a quests bols de 6 litres de terra granulada i reciclada.
Aquestes plantes no mes son per fer esqueixos i colzades. Ja es van fer les primeres proves l'any passat amb bons resultats.Aquest a es una colzada de l'any passat i la següent son esqueixos que ja van arrelar i aquest any s'han plantat individualment.
El test quadrat son esqueixos fets ara per aquest any.Un celastro femella, que encara no ha fet cap fruita en el viver


I el mascle....potser que no s'avinguin?


Un chojubai, ja amb alguna flor a punt d'obrir


Tota una partida de cotoneàsters engreixats dos anys en el terra.El pare o mare de tots (es qui va fer les llavors), que s'ha hagut de trasplantar per que el gel ha esquerdat el test aquest hivern.


Un bosc de faig  que fa menys d'un any que esta al viver. S'ha aprofitat per canviar el arbre mes gran, que tenia unes marques del filferro molt aparatoses, per un de mes petit i poder complir amb la imparitat.
El que s'ha substituït es col·locarà en una composició que veurem demà si no hi ha res de nou.


Vicenç B.

2 comentaris:

  1. Mol bona feina, si fas esqueixos de les calicarpes del Japó, ja tens un comprador.

    ResponElimina
    Respostes
    1. haurem d'esperar que allarguin els brots, pro segur que en faré un dia o altre

      Elimina