Cercar en aquest blog

dilluns, 7 de novembre del 2016

Garbelladors per reciclar la terra

Molts de vosaltres que seguiu aquest bloc, ja sabeu que jo acostumo a reciclar les terres dels trasplantaments. Si algun no se n'ha assabentat pot trobar-ho aquí,
La qüestió es que els anys van passant i a base de garbellar i garbellar, la malla de les eines aquestes es va gastant, fins que aquest any m'he donat compte que alguns ja tenen mes d'un forat sobre tot els tres de malla mes fina.
Així que m'he posat a buscar uns substituts per als de malla mes fina i de passada també un substitut pel de malla mes gran que tot i fer-lo treballar habitualment, trobava que la llum de malla era excessiva per la mida de grànuls que volia aprofitar.

Ara fa pocs dies que m'han arribat.


La malla mes fina te una llum de 1,91 mm., i un diàmetre de fil 0,40 mm. El diàmetre dels cèrcols es de 50 cm. 
Aquest seria el de la part inferior i les partícules de menys d'1,9 mm. no s'aprofitaran, quedant retinguts en aquest garbellador grànuls de 2-3 mm.


El següent seria el de llum de malla de 2,90 mm. i un diàmetre de fil  de 0,55 mm. 
En aquest quedaran retinguts els grànuls entre, aproximadament 3-5 mm.


El que ve despres es de llum de malla 4,80 mm. i diàmetre fil 0,70 mm. entre aquest i l'anterior ens quedaria uns grànuls de aproximadament 5-8 mm


I per l'últim o superior de la torre de garbelladors, te una llum de malla de 8,20 mm. i un diàmetre de fil d'1,00 mm. 
En aquest ja quedaran retingudes totes les arrels, restes de podes i grànuls mes grans de 8,2 mm. que en un principi rebutjaria.
 Si vulgues aprofitar alguns grànuls mes grans, podria recórrer al garbellador vell i mes gran de llum de malla i rebutjar els grànuls superiors a 12 mm. 



De moment tot això es teòric, ara quan els hagi provat potser que tingui que editar aquesta entrada.

Salut
Vicenç B.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada