Cercar en aquest blog

dimecres, 24 de setembre de 2014

Sabina Núm. 2

Aquesta Sabina phoenicea, va ser recuperada l'any 2009 i plantada directament en aquesta caixa de porexpan.


Fins que al 2012 es va trasplantar a un test de bonsai amb una barreja de akadama, volcànica, pomice i una mica de carbó vegetal. 
L'arbre ja estava ben establert a la caixa de porex,  pro al passar al test  desenredant arrels i poder treure tota la terra del bosc, encara li va anar mes be.Passat un any i vuit mesos  des del trasplantament, decideixo de fer una primera intervenció en el modelatge de l'arbre.


Primer trec alguna rama del costat dret, segons la foto anterior, que s'aguantava per molt poca fusta. 

Ara el tronc principal a quedat mes net i es veu mes clar el moviment.


La intervenció forta serà intentar doblegar dues rames grosses de dalt, que fan que el tronc sigui una mica monòton pel moviment que te des de la primera rama de l'esquerra en endavant. 


Una vegada aclarit de la fulla i rames, col·loco una barra de ferro ven clavada dins de la terra, per que hem faci d'ancoratge, tot protegint be la part viva del tronc.
Ho lliguem tot ben fortFiquem en remull unes madeixes de bova per que es vaguin hidratantDesprés de fer unes ferides en forma de creu a la secció de la rama i pel punt on crec que doblegarà, protegeixo aquesta zona amb la bova molla i ben apretada.

Amb un filferro lligat a la punta de la rama, que estava seca, aniré tensant per tal que la rama giri cap al darrera per on ella vulgui.Una vegada he arribat a la posició que mes o menys buscava... 


Vaig per fer el mateix a l'altra rama que esta en una posició mes avançada respecte al front.
Primer obrir la rama en creu, que no s'ha vist en l'altra rama,No cal obrir la rama de punta a punta, sols un tram en el lloc que es cregui que doblegarà  o farem la corba


 Una vegada protegida la rama en el lloc que farem la corba amb la bova, lliguem un filferro igual que l'anterior  a la punta de la rama que estava seca i anar tensant fins a la posició que vulguem.


Fins aquí la operació de l'octubre de 2013. Ara ha esperar algunes temporades de creixement per tal que les noves capes de fusta aguantin les rames en aquesta posició.Entre tant aniré arreglant el ramatge mes fi, pro aixó ho deixaré per una propera entrada.


Vicenç B.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada