dilluns, 2 d’abril del 2018

Projecte engreix 1

En aquest període de temps que em trobo ara, entre que ja s'ha trasplantat tot i esperant que les noves brotacions siguin lo suficientment llargues per seleccionar brots, m'he posat a endreçar el banc dels plançons, entre uns i altres igual n'hi ha 300 , i ja fa anys que estan en el mateix test plàstic de litre.




Al seu temps, quan eren esqueixos arrelats o noves plantes de llavor, els va anar força be de passar a aquests contenidors, però ara ja es comencen a acumular altres esqueixos i plantes de llavor que reclamaran per l'any que ve un espai mes gran. 
Un altre factor que fa que iniciï aquest projecte, es que una vegada han omplert el test d'arrels, el diàmetre del tronc/nevari ja no augmenta suficientment



Així que per fer espai per les properes generacions i que les actuals  puguin augmentar la secció dels troncs he fet una partida de bols de 50 en que s'han plantat 5/6 plançons en cadascun i un bol de cada espècie. Nejikan, pyracantha, om, cotoneàster, prunus sp, chaenomeles i burguer.



 A les imatges dels bols un per un casi que costa de veure les plantetes, crec que no mes mitja dotzena  potser que facin mes d'un centímetre de diàmetre de tronc, la resta es segur que no hi arriben.


Algunes es poden veure fàcilment per que els ha quedat algun brot de fulles, però la majoria de caducs han estat podats el tronc principal per damunt del primer brot mes proper al nebari.







Anirem informant sobre aquest projecte al llarg de l'any i  dels dos o tres anys que estiguin en aquests bols.
Per poder fer seguiment de les entrades, aquestes aniran numerades i es podran trobar amb la etiqueta "Projecte engreix", i en el cas que no es vegin totes en l'etiqueta, no mes posant projecte engreix i un numero al buscador del blog, ja es podrà fer un seguiment dels passos fets i treure conclusions. 

Vicenç B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada