dissabte, 15 de juliol de 2017

Separació d'algunes colzades (1ª part)

Durant el mes de maig passat es va fer un sèrie de colzades a diferents arbres del viver, ho podeu recordar en aquest enllaç, colzades, maig 2017.
Avui, despres de veure ja fa dies que surten algunes arrels per sota del test o per damunt de la terra, m'he decidit a separar alguns dels testos en que era mes evident que ja tenien arrels.

S'ha començat per aquesta prunera (Prunus incisa kojou no mai) que vaig comprar a l'abril ja amb el propòsit de reproduir l'espècie per bonsai. Per aquest any s'han fet tres colzades i per l'any que ve se'n faran algunes mes a l'arbre inicial i altres a les colzades d'aquest any.


Sembla ser que aquest tipus d'arbre reacciona molt be a aquest tipus de tècnica, en dos mesos ja corrien les arrels per sobre de la terra


La planta mare ja sense les colzades, ara descans fins l'any que ve.,


Es pot veure que d'arrels no en falten.


Ja plantats en bols per començar el cultiu de forma independent cada un.


Uns altres que els hi feia falta mes espai a les arrels son aquestes colzades de Arakawa, aquest any s'han fet dosEs pot veure que el diàmetre de les rames d'on s'han tret es considerable


Dels dos un s'ha desmuntat i s'han trencat la major part de les arrels. En canvi l'altre ha aguantat be i l'he pogut fotografiar. En aquests les arrels sortien per sota el test. 


Un altre dels que s'ha separat es en aquesta (callicarpa bodinieri profusion). En vaig fer tres 
en aquesta planta i dos mes en una altraAvui no mes n'he tret una, mes que res per veure si tenien arrels com els altres.
Esperaré alguna setmana mes per treure la resta d'aquesta espècie.


I per últim, també he tret les dues colzades d'aquest auró de cinc puntes, (desconec la varietat)


 La planta mare ha quedat una mica despullada despres de treure les colzades i podar els brots llargs a la bifurcació mes propera al tronc.


Els dos nous arbres també tenien moltes arrels


Ja en bols individuals al punt de començar un nou camí.


Properament en una altra entrada amb la resta de colzades, en dos/tres setmanes crec que sera suficient per separar-les totes... algunes altres es van fer mes tard.


Vicenç B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada