dimecres, 23 d’agost de 2017

afluixant empelts

Repassant els empelts que es van fer a mitja primavera, em va semblar que es començava a clavar el plàstic. Vaig decidir de desembolicar-ne un per veure com havia soldat. Aquell es veia tan ben ajuntat que vaig decidir de afluixar-los tots i treure els plàstics abans de que es comencin a clavar, provocant aquells engruiximents tan lletjos a l'entrada o la sortida del empelt.

Els passos per fer els empelts d'aquest arbre els podeu veure en l'entrada de Autoinjerto 2ª opción hi ha una altra entrada dedicada a Autoingerto però aquest sistema es casi segur que et provocarà un engruiximent a la sortida de l'empelt.

L'arbre en qüestió es un sylvestris que te alguns engruiximents  en dos o tres rames provocats per no treure el fil ferro a temps. Ara es tractarà de substituir  les rames pels empelts fets per darrera dels engruiximents.Les següents cinc fotos es pot veure els engruiximents i els empelts posteriors


Aquest es el primer que vaig destapar i es veia ben soldat, aquest es un dels que serviran per substituir la rama


el mateix des de un altre angle 


el següent també es per substituir una rama


des de un altre angle


Aquest altre per crear una rama en un lloc que hi faltava


Les quatre imatges següents son empelts en altres pins per crear rames amb el verd mes proper al tronc

Els següents estan fets ajuntant les rames longitudinalment i també serviran per substituir rames massa llargues

D'ara en endavant es tractarà d'anar debilitant el flux de saba de l'empelt i es vagi reconduint des de la planta mare, fins que els talli de la part posterior.


Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada