Cercar en aquest blog

diumenge, 22 de juliol del 2018

Acer Katsura 2

Aquest arbre va sortir d'una colzada que es va fer l'any 2010 a una planta de viver preparada per plantar en algun jardí.


Al febrer de 2011 es va separar de la planta mare i es plantà en un bol de 25 cm. de diàmetre.
La següent foto es de l'abril de 2011 amb les primeres fulles que va fer com a planta individual



Durant dos anys va estar en el bol de 25, creixent tot el que volia en les dues temporades de creixement.

Setembre 2012

Durant el febrer de 2013 es trasplanta al mateix bol de 25 amb una mescla de kanuma/pomice i una capa de volcànica al damunt per subjectar la mescla durant el reg.
Durant la resta del 2013 es deixa creixer al seu aire inclús va fer una segona brotació despres del juliol sense pinçar ni res. 
A finals de la tardor, quan comença a caure la fulla, una poda general deixant no mes els primers nusos per continuar  amb la formació
Al febrer de 2014 mostrava aquest aspecte despres de la poda de la tardor passada.

Febrer 2014

Durant el 2014 ja es pinça regularment durant tot l'any i a la caiguda de la fulla es poda deixant les parts que ens interessin.

Al febrer de 2015 ja es trasplanta a un test ceràmic de bonsai amb la mescla de kanuma i pomice que sembla anar-li prou be, tot canviant-li la capa de volcànica per lutita amb el mateix motiu de subjectar la mescla de cultiu.

Febrer 2015

Abril 2015

Durant el 2015, un any de calor intensa es van cremar les fulles i es va optar per defoliar totalment, una vegada finalitzat el primer període de creixement per aquell any, concretament va ser al juliol i a finals d'agost ja tenia una nova copa de fulles que no es va cremar mes en la resta de l'any.

M'he deixat de comentar que en el trasplantament del 2015, ja havent vist els trasplantaments anteriors, es va decidir d'allargar un any els períodes en que tocava trasplantar pel creixement que havien fet les arrels.
Així que del 2015 al 2018 es cultiva tal com he dit anteriorment: pinçats freqüents durant el creixement i podes generals al caure la fulla, i en les brotacions inicials, si hi ha molta acumulació de brots es fa una selecció dels que es vol deixar que creixin.

Abril 2017

Passats aquests tres anys es torna a trasplantar en un test ceràmic sense esmaltar, mes bonic que l'anterior i mes petit.
En aquesta ocasió la mescla ha estat canviada a terra de reciclatge de la que tenia anteriorment, afegint-hi turba i una part d'adob sòlid orgànic incorporat a la pròpia mescla.

Febrer 2018

Durant aquest 2018 es continua cultivant com s'ha comentat anteriorment i a dia d'avui encara no s'ha cremat cap fulla, potser que no faci falta defoliar-lo aquest any.

Lateral dret

 Lateral esquerra

 Darrera


Juliol 2018, davant.

I si no hi ha cap contratemps o anomalia, no es trasplantarà fins febrer/març de 2021.

Vicenç B.








2 comentaris: