Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de desembre del 2017

Dies de poda

Aquestes dates en que hi ha dies festius he aprofitat per fer la poda d'hivern, es tracta de retallar les brotacions llargues per tal de que es concentri tot l'esforç de l'arbre en engreixar els brots mes propers al tronc i que ens siguin interessants per la formació de les rames


Aquest material es el que m'havia preparat per un dels dies, ara que ja els he podat haig de dir que n'hi havia un de mes. Un que ha quedat per un altre dia. 


Vaig començar pel mes petit que hi havia, un om xines  que ja porta 20 o 25 anys per casa. Ja no el retallo tan com els anys anteriors, potser mes endavant l'hi torni a fer una poda mes dràstica.

 abans

 despres

 El salze ploraner, mes que una poda el que s'ha fet es treure tots els brots mort que tenia i desfer el gel que tenia en el plat d'aigua que te sota del test pel seu cultiu normal. Al gelar-se el pa d'arrels molts dies seguits com esta passant aquest dies les rames es van morint, espero que hi hagi arribat a temps.
abans

 despres

Aquest pollancre li passa el mateix cas que l'anterior amb el gel, també tenia algunes rames mortes, es veure en la imatge del despres que hi ha quedat alguna clariana en el ramatge.

abans

 despres

Ja despres d'aquests ters primers m'he posat de ple a la sèrie de faigs grans que tinc, tots han seguit el mateix procés: treure la fulla que no ha caigut, retallar i seleccionar brots, i posar algun filferro en algun brot que cal conservar i no te la direcció que volem.

Faig JMP 22 abans

Es valora un canvi de posició en el següent trasplantament


 despres

Faig JMP 21 abans

 sense fulles

despres de podar


  Faig 4 abans

 sense fulles

despres de podar

 faig 1 abans

sense fulles 


 despres de podar

 Faig 3 abans


sense fulles


 despres de podar


 Esperem en propers dies fer algun altre grup ara que es bon temps per aquesta tasca.

Salutacions
Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada