Cercar en aquest blog

dimecres, 28 de desembre del 2016

Pi roig 2 (Evolució)

Aquest pi sylvestris, a la nostra zona es coneix mes per pi roig, va ser recuperat l'any 2006 i aprofitant que aquests dies s'ha filferrat de nou, he cregut oportú de publicar una entrada mes complerta amb la seva evolució al llarg d'aquests anys.
La recuperació devia ser a l'octubre de 2006 i la primera imatge no va ser fins el març del 2007

Març 2007

A l'octubre d'aquest mateix any es va retirar tota la fulla vella dels anys anteriors i deixant només la nova d'aquest any. Tot despullat de la fulla innecessària, es va aprofitar per un primer filferrat i posicionament de les rames.
Octubre 2007 

La nova brotació es va allargar amb força i durant la primera setmana del mes de maig es va retallar la brotació nova igualant tots els brots a una longitud intermitja.  

 28 Abril 2008

La primera setmana del mes de juny es va retallar la resta de brotació que s'havia deixat en el pinçat del mes anterior.
Durant el juliol ja es comença a veure una nova brotació i al setembre que ja es veuen tots els brots amb claredat es seleccionen els que son mes interessants.

Al febrer de 2009 es trasplanta, passant del contenidor de plàstic a un test de ceràmica, retirant una tercera part de la terra que encara duia de la muntanya, retallant la pivotant i part del pa d'arrels que va produir durant aquests tres anys. I es planteja un proper transplant pel 2012. 

Febrer 2009

Durant aquests tres anys, els pasos que s'han fet son els mateixos que s'han detallat anteriorment i es pot destacar com a operació important, com s'ha abaixat la primera rama, que es va fer traient una porció de fusta en forma de falca de la part inferior,  al començament de la rama.
Aquesta operació es va fer a l'abril de 2010 i a l'octubre ja es va donar per valida al veure que no s'havia assecat cap porció de la rama.

Novembre 2012

Al 2012 despres del trasplantament, tot retirant la resta de la terra original, ja es planeja el proper transplant pel 2016 i al novembre d'aquest 2012 un nou filferrat despres de treure la agulla vella.

Novembre 2012

Els filferrats fets aproximadament sobre el mes de novembre, normalment els he de retirar sobre els mesos de juny o juliol per que es comencen a clavar. Tot repassant el historial, m'he adonat que els filferrats son per anys alterns.

Març 2014

El cultiu a anat fent el mateix procés de cada any amb evidents millores en la densitat del ramatge.

 Desembre 2014

I despres de densificar tornar a aclarir i posicionar de nou.

 Desembre 2014


Juny 2015

I amb tots aquest treballs casi rutinaris, arribem al transplant de 2016, seguint el pla previst.
Una vegada trasplantat es deixa creixer com vulgui tot l'any.

Març 2016

 L'agulla vella es va treure a finals del mes d'octubre i ara aquests últims dies de desembre s'ha filferrat de nou "in extremis", ja que considero que es una mica tard, però considerant que es el últim pi que tinc previst de filferrar he apurat una mica mes. I aquestes son les imatges del resultat, de moment provisional

 Desembre 2016





Tres imatges en el que podrien ser tres diferents fronts, amb uns pocs graus de diferencia.

Vicenç B.







2 comentaris:

  1. Està guapu el roget. Bona feina!
    Per a mi la darrera foto és el millor front,... més moviment del tronc, millor arrencada de la primera branca, i millor nebari...
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Jordi, aquest front de l'ultima foto ha sigut una visió d'aquesta ultima remodelació. Fins aquest treball no ho havia contemplat mai pro al fixar-me m'ha fet dubtar i també penso com tu que potser sigui el front mes interessant

      Elimina